Инфо

18. новембар 2021.18. нов 2021.
Жена у белом
Тони Морисон

Жена у белом

Жена у белом је први роман Тони Морисон који се одвија у садашњости. У средишту ове потресне приче, која говори о томе како патње из детињства човеку обликују и уништавају живот, јесте Невеста – млада жена прекрасне коже боје абоноса, која је само делић њене лепоте, њене смелости и самопоуздања, њеног успеха у животу, али и њене несреће.

„Није прошло ни сат времена откако су ми је извукли између ногу кад сам схватила да нешто не ваља. Да никако не ваља. Била је тако црна да сам се препала. Поноћноцрна, судански црна“, каже Мила, Невестина мајка која јој је ускратила родитељску љубав због срама што јој је дете тако тамне коже.
А онда долази Букер, човек кога Невеста воли и губи због свог беса. И Киша, тајанствена бела девојчица са којом јој се укршта пут. Невестино тело почиње да се мења, смањује, поприма одлике детета. Али зачудо, једино она примећује те промене на себи.

Док Мила буде размишљала о томе да ли је „важно како поступаш с децом, јер деца то можда никад неће заборавити“, пред нама ће се смењивати странице овог жестоког и провокативног романа, савремене бајке која надмашује језива приповедања браће Грим и даје нову димензију неприкосновеном опусу Тони Морисон. (laguna.rs).

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa