Инфо

3. новембар 2011.3. нов 2011.
ДРАГОРАД МИЈАТОВИЋ, ДИРЕКТОР ЈКП “ВОДОВОД“

КАПИТАЛНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ

Буџетом Града Шапца за 2011. годину опредељено је 196 милиона динара за планиране радове Јавног предузећа „Водовод“. Поред завршетка започетог у претходној години, инвестиција на проширењу водоводне и канализационе мреже, „Водовод“ је у овој години кренуо у реализацију неколико великих инвестиција које ће бити завршене до краја ове односно у наредне две године
Оно што ће обележити ову годину кад су инвестиције ЈП „Водовод“ у питању је почетак реализације пројекта постројења за пречишћавање отпадних вода које ће бити изграђено иза „Белих лимова“ у Шапцу.
- Да би се кренуло са радовима на постројењу, неопходно је прво урадити канализациони колектор кроз „Зорку“ и тај посао смо започели ове године. Колектор у дужини од хиљаду и 1.900 метара служиће да градску канализацију од Новог моста доведе до будућег постројења. Извођач радова је конзорцијум који чине „Машинокоп“, „Пројектомонтажа“ и београдски „Хидропромет“. Вредност радова на реализацији овог пројекта износи 196 милиона динара, а средства су обезбеђена из Националног инвестиционог плана. Поред изградње колектора услов за реализацију пројекта Постројења за пречишћавање отпадних вода је и градња обалоутврде у дужини од 600 метара. Извођачи ових радова су „Регулација“ из Сремске Митровице и Водопривредно предузеће „Сава“ Шабац а финансијер Републичка дирекција за воде. Вредност инвестиције је 117 милиона динара. Такође, у току је избор извођача за изградњу црпне станице „Главна“ код новог моста која ће као и колектор и обалоутврда биди у функцији будућег постројења. Кад је у питању сам пројекат Постројења за пречишћавање отпадних вода, избор извођача је у току, а почетак радова планиран је на старту наредне грађевинске сезоне. Рок за завршетак је две године, а средства у износу 9 милиона евра у целости су обезбеђена из фондова Европске уније ““ наводи Драгорад Мијатовић, директор ЈП „Водовод“.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa