Инфо

16. децембар 2021.16. дец 2021.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

КЉУЧЕВИ ХАЛЕ У ПОСЕДУ ГРАДА

За нове успехе шабачких спортиста

Са АИК банком смо потписали уговор о закупу на две године, а када буде урађен купопродајни уговор и исплаћене две рате од по 350.000 евра, власништво над халом и земљиштем ће бити први пут у власништву града Шапца. Верујемо да је ово у интересу шабачког спорта
Кључеви спорстке хале први пут су у поседу Града Шапца. Две године ће трајати формални закуп, док град не исплати укупну суму од 700.000 евра, након чега ће објекат са земљиштем постати градско власништво.

Градоначелник Шапца Александар Пајић са својим сарадницима, у среду је обишао халу, у којој око две године није одиграна ниједна утакмица.

- Са АИК банком смо потписали уговор о закупу на две године, а када буде урађен купопродајни уговор и исплаћене две рате од по 350.000 евра, власништво над халом и земљиштем ће бити први пут у власништву града Шапца. Верујемо да је ово у интересу шабачког спорта. Хала није у сјајном стању и ми ћемо у наредном периоду уложити у њу, како би је што пре учинили доступном шабачким спортистима, прво професионалним, али и рекреативцима. Сигурна сам да ће то допринети квалитетнијем бављењу спортом у нашем граду. Верујемо да ће спортски објекти које градимо или реконструишемо допринети да имамо што више младих људи, али и оних којима је бављење спортом стил живота. Велики дан за град Шабац и сигуран сам да овај спортски објекат нема само употребну вредност него и сумболичну, јер су сви успеси Рукометног клуба “Металопластика” и других дворанских спортова везани за халу “Зорка”. Срећан сам што смо успели да наравимо овај договор и сигуран сам да ће спортски успеси наших спортиста оправдати велика улагања града у спортску инфраструктуру, рекао је градоначелник Александар Пајић.

Некадашњи члан златне генерације “Металопластике” Миле Исаковић, сада саветник градоначелника за спорт и спортску инфраструктуру, навео је да су му се вратиле успомене на све што су доживели у хали, заједно са грађанима Шапца.

-Желео бих да још једном неки клуб доживи да осети ту снагу и енергију коју смо ми акумулирали у граду, а која је била есенција онога што се осећало у Шапцу. Ова дворана буди успомене, а са друге стране ствара и обавезу после великог инвестирања и реновирања. Верујем да ће резултати спортских клубова бити и на вишем нивоу него некада, рекао је Миле Исаковић.
Планирано је да хала у потпуности буде испалћена до краја 2023. године.
M.M.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa