Инфо

16. децембар 2021.16. дец 2021.
Да се потомци поносе прецима
ЦЕРСКИ МАРШ ОБЕЛЕЖИО СЛАВУ

Да се потомци поносе прецима

Удружење грађана Церски марш у понедељак је обележило своју славу Светог Андреја Првозваног. Најужи круг чланова се окупио у просторијама Удружења и са свештеником су поломили славски колач.

-У овој години, када је било више препрека него икада, успели смо да сачувамо “Церски марш”, највећу родољубиву манифестадцију у Србији. Нешто што је почело као прича у којој је учествовалио педесетак људи, достигло је 3.000 учесника. “Церски марш” јесте остао, опстао и порастао више него било која друга манифестација у Србији, због тога што се није бавио оним чиме се бавила већина других, дневним и пролазним, већ суштином нашег српског бића, тиме како је у најгорим и најтежим временима наш народ показао своје најбоље и најлепше одлике. Верујемо и данас, да тај пут који ми пређемо и онај камен, споменик на Церу, представља симбол најбољих одлика нашег народа, симбол гена који су нас небројено пута у нашој историји спасили и представља пут којим треба да идемо. Сећајући се сваке године церских јунака, мученика из овог града, ми се сећамо тога ко смо, шта смо и одакле смо и то јесте темељ на ком градимо своју будућност и снагу за борбу да сачувамо своју земљу и своје потомке. Да се и наши потомци поносе својим прецима, рекао је Петар Марковић из УГ Церски марш и честитао славу свима који славе овај празник.

Церски марш ове године је одржан 12. пут и био је посвећен мајору војиславу Воји Танкосићу. Пут дуг 37 километара, од Шапца до Текериша, прешло је око 2.000 учесника, а спрецијални гост био је градоначелник Бања Луке Драшко Станивуковић.
M.M.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa