Инфо

10. новембар 2011.10. нов 2011.
ПРВА ШАПЧАНКА НА МОН БЛАНУ

ВЕЛИЧАНСТВЕНО ЈЕ БИТИ НА КРОВУ ЕВРОПЕ

Наша суграђанка Оливера Качаревић, са још три члана српске експедиције, 25. септембра освојила највиши врх Алпа и Западне Европе
Још увек преживљавам све у себи. Ово је било ненадано. Јесам се интензивно припремала, силно желела да се ове године попењем на Мон Блан, али у јулску експедицију нисам могла да уђем из финансијских разлога. У септембру су се све коцкице сложиле, и на самом крају сезоне, када се нико не пење, ми смо успели да направимо изузетан подвиг и савладали Кров Европе ““ каже Оливера Качаревић.
Успон је трајао четири дана. Због краја сезоне, општи услови су били неповољнији. Али без обзира на све, Оливера, Драган Павловић, Бранко Бандука и Иван Грегус, 25. септембра су се нашли на Крову Европе.
-Наше припреме су се свеле на крају на буквално праћење временске прогнозе испред рачунара. Сви су нам говорили да је немогуће да се попењемо у том периоду. Тврдили су да гајимо лажне илузије, без потребе бацамо новац. Сви се пењу на Мон Блан у јулу, почетком августа, јер су тада оптимални услови. Међутим наши другови из Београда и Сремске Митровице су управо били у јеку сезоне а нису успели да се попну ““ прича Оливера и објашњава да су почетне неугодности настале само због људског фактора, природа је била више него благонаклона.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa