Инфо

10. новембар 2011.10. нов 2011.
ОПШТИНА БОГАТИЋ

ВЕЋА УЛАГАЊА У ПОЉОПРИВРЕДУ

Дирекција за пољопривреду и село општине Богатић у овој години издвојила значајна средства за унапређење аграра у овом крају. Обезбеђена су бескаматна средства у износу од 13 милиона динара, с тим што су у сарадњи са банком Интеза та средства удвостручена
Дирекција за пољопривреду и село у Богатићу основана је 2006. године са циљем да реализује програме подстицаја развоја пољопривреде. Средства која буџетом општине буду намењена за развој пољопривреде, пре свега користе се за пласирање краткорочних бескаматних кредита.
- Главне активности у наредном периоду биће усмерене на подршку пољопривредним произвођачима у циљу прилагођавања тржишним условима. Све у циљу повећања конкурентности и усвајања нових знања и технологија. Обезбедили смо бескаматни кредит намењен за набавку ситне механизације у износу од четири милиона динара. А опште је познато да примарна пољопривредна производња веома тешко може опстати без повољних кредитних средстава. Тренутно, по значају у овој години издвојио бих набавку 39 приплодних јуница које смо у сарадњи са шабачком Млекаром увезли из Немачке. Сматрам да је то веома повољно, а и побољшали смо генетски потенцијал. У плану нам је да наредне године увеземо још око 50 таквих високо квалитетних грла, навео је директор Дирекције за пољопривреду и село општине Богатић Дејан Јоцковић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa