Инфо

10. новембар 2011.10. нов 2011.
ОПШТИНА БОГАТИЋ

ОБРАЗОВАЊЕ НА ПРВОМ МЕСТУ

Мрежа основних школа, акциони план запошљавања, „Прва шанса“, самозапошљавање, финансијска подршка породици, правилник о награђивању ученика, регресирање превоза, семинари за просветне раднике, инклузија Рома, програм једнократне помоћи, комисија за инклузију само су неки од реализованих пројеката Одељења друштвених делатности
У години која је на измаку Одељење друштвених делатности општине Богатић низом реализованих пројеката показало је своју стручност и способност да у одређеном временском року све своје планове доведе до позитивног циља. Скупштина општине на недавној седници усвојила је одлуку о просторном распореду и мрежи основних школа по упутству Министарства просвете у оквиру Закона о основама основног образовања и васпитања и Уредби о формирању одељења.
- Успели смо, после чак четири различите варијанте, да дођемо до једне која одговара свима. Имаћемо четири матичне школе и то „Мика Митровић“ у Богатићу, „Вук Караџић“ у Бадовинцима, „Јанко Веселиновић“ у Црној бари и „Цветин Бркић“ у Глушцима. Школа у Клењу биће подручна школа школе у Бадовинцима, а бивша матична школа „Никола Тесла“ из Дубља припаја се школи „Мика Митровић“ у Богатићу. Све остале школе које су биле подручна одељења проглашавамо издвојеним. Главни циљ нам је био да не померамо ученике са пет и по или шест година да иду из једног места у друго поготово што имамо лоше саобраћајне везе ““ рекао је Миладин Станчетић, начелник Одељења друштвених делатности.
По одлуци Министарства просвете и критеријумима школа матичне могу бити само оне које имају 400 ученика. Залагањем и аргументима основне школе у Црној бари и Глушцима, које имају нешто више од двеста ученика, признате су као матичне. После осам месеци рада ово одељење, у прописаном законском року од годину дана који данас истиче, успело је да задржи све на свом месту.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa