Инфо

13. јануар 2022.13. јан 2022.
Тони Ђерона (фото: РСС сајт)

Тони Ђерона (фото: РСС сајт)

РУКОМЕТ: ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО

Почиње Евро 2022

Вечерас је старт првог великог спортског такмичења у овој години, Европског рукометног првенства у конкуренцији мушкараца. Поново се враћа оптимизам бројним љубитељима овог спорта код нас и наредне недеље ће показати колико је основан. Вечерас (четвртак, 13. јануар) од 18 Србија игра пртив Украјине и победа је императив за пласман у следећу фазу. Кроз два дана ривал је Хрватска, а потом и Француска у понедељак. Две првопласиране ће у наредну рунду уз преношење бодова из међусобних мечева. У следећој фази две најбоље из наше групе ће бити у новој групи са најбољима из групе А (Црна Гора, С. Македонија, Данска и Словенија) и групе Б (Исланд, Португал, Холандија и Мађарска).
Док овај текст настаје није познат коначан списак селектора Ђероне, јер уз уобичајене дилеме, проблеми са Ковидом не штеде било кога. Уколико не буде изненађења, међу репрезентативцима ћемо имати једног суграђанина, Петра Ђорђића, бека, рукометаша Бенфике, сина чувеног голмана Металопластике и репрезентације Зорана Ђорђића, као и два играча која нису рођена у Шапцу, али су рукометно стасали у плавом дресу, голмана Милана Бомаштара и Вукашина Воркапића, данас интернационалаца у Шпанији, односно Француској.

Први пут ће 24 репрезентације учествоваи на турниру чији домаћини су Мађарска и Словачка. Наступа први пут свих шест бивших југословенских република, Србију представља и један судисјки пар. Специфичност и то не добру предстојећег Евра дају и бројни позитивни тестови на Ковид који ће ослабити многе репрезентације. Присуство публике у Словачкој је ограничено, а постојали су и предлози о одлагању или отказивању Шампионата.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa