Инфо

3. фебруар 2022.3. феб 2022.
Драган Зарић и Милан Мачван, Фото: "Глас Подриња"

Драган Зарић и Милан Мачван, Фото: "Глас Подриња"

МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ВОЋАРСТВА, ПОВРТАРСТВА И ВИНОГРАДАРСТВА

Мачван од Владимираца

Корона је омела овај и сличне скупове али не и најодважније да узму учешће и боре за пласман својих производа. Захваљујући великом кошаркашу и човеку Милану Мачвану који је са својом фирмом делом на територији наше општине са завидном производњом. Надамо се повратку у нормалан живот да у Владимирцима приредимо сајам који смо пре короне имали
Придржавајући се прописаних мера сајам је имао завидно посећене штандове. На штанду фирме Мачван Д.О.О своје потенцијале приказали су Општина Владимирци и туристичка организација општине. По речима руководиоца одељења за пољопривреду Драгана Зарића та шанса је у потпуности искоришћена:

- Корона је омела овај и сличне скупове али не и најодважније да узму учешће и боре за пласман својих производа. Захваљујући великом кошаркашу и човеку Милану Мачвану који је са својом фирмом делом на територији наше општине са завидном производњом. Надамо се повратку у нормалан живот да у Владимирцима приредимо сајам који смо пре короне имали. Ове године и воћари и повртари су добили свој простор али и видели и домете других. Ипак наш заједнички штанд са можда и најбољом посетом остао је у сећању свих зарад Мачванових лешника, сумирао је сајам Драган Зарић.

Милан Мачван је по бројним Владимирчанима и како неко рече звезда овог скупа помало изненађење за оне који не познају пољопривреду горостас у воћарству је све појаснио:

-После 13 година кошарке природно је дошло до засићења. Пожелео сам нове изазове а све је водило ка воћарству и ратарству. Сада укупно обрађујем око 100 хектара земље а на своја 62 хектара имам 34 под лешником, шест и по под малином, 19 хектара крушке, један трешње а остало је ратарство. У даљим плановима желимо се ширити али и упослити раднике. Ове и наредне године по 15 радника а жеља је да то заокружимо на педесетак запослених. У плану су и хладњача и фабрика за прераду лешника. Ми тако видимо будућност и стално увећање производње, говорио је човек који је био запажен колико и штанд као заштитни лик Владимираца на радост свих са ових простора.

И туристичка организација је имала прилику да искаже своје потенцијале и по речима директора Ивана Пакића чиниће то и надаље:
-Све ово можемо да захвалимо председнику општине Горану Зарићу који је препознао потенцијал туризма који је као допринос у развоју саме локалне самоуправе. Била је ово прилика да дамо на увид све оно што краси нашу општину али да их на тај начин позовемо да посете наше просторе.

У бројној екипи која је посетила сајам били су и Зоран Аврамовић и Бранко Станковић из Јаловика:
Лепо је видети сву ову понуду али и штанд наше општине око ког се тискало много људи што би народ рекао и ми коња за трку имамо. Говорили су задовољно, Зоран и Бранко.

Штанд општине Владимирци посетио је и челни човек општине Горан Зарић и рекао да ће са оваквих огледања успешности изнићи и нове идеје за унапређење како пољопривреде тако и туризма за почетак следећи пример Милана Мачвана.

У нади да ће наредно одржавање имати пуну понуду без ограничења посетилаца овај сајам је био добрано запажен по лику и дело воћара и ратара, од миља Мачвана од Владимираца.
С.К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa