Инфо

5. мај 2022.5. мај 2022.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Промоција књиге у Библиотеци шабачкој

Влајко Пановић о браку, деци и породици

„Велики су изазови пред родитељима, а темпо живота их не штеди. Много је питања, искушења, а одговора мало“, рекао је др Влајко Пановић
Специјалисте медицинске психологије др Влајко Пановић дугогодишње професионално искуство и теоријско знање преточио је у књигу „Брак, деца, породица“ у којој покушава да одгонетне најчешће недоумице родитеља, брачних партнера. Конципирана је у форми питање/одговор, те је због стила писања намењена стручној јавности, али и лаицима.

Како Пановић истиче жеља му је била да читаоцима помогне у бољем разумевању времена, околности и да препознају добороту у другој особи како би кроз емоције, разумевање и поштовање градили функционалну заједницу.

Велики су изазови пред родитељима, а темпо живота их не штеди. Оно што недостаје је радост. Много је питања, искушења, а одговора мало


-Веома је важно питање како се њихова љубав рефлектује на дете. У ери дигиталних технологија све је на тесту. Велики су изазови пред родитељима, а темпо живота их не штеди. Оно што недостаје је радост. Много је питања, искушења, а одговора мало – рекао је др Влајко Пановић нагласивши да од партнера и њиховог односа заивиси и динамика породице, посебно деце.

-Оно од чега треба да почнемо је детињство. Период када не знамо много тога, а желимо све. У том добу други покушавају да нас усмере, обликују, помогну нам, или нас зауставе. Наша култура је имала тенденцију да заузме одбрамбени/заштитинички приступ према детету који се огледа у реченицама „Пази, води рачуна, немој!“ Мало је оних који су одабрали проактивни приступ када се детету помаже да спозна тренутак, праве и истинске вредности које ће их красити као одрасле особе. Књига би требало да послужи као путоказ родитељима -додао је аутор књиге која не нуди инстант решења, али буди жељу за промишљањем и новим питањима, преиспитивањима.

Оно од чега треба да почнемо је детињство. Период када не знамо много тога, а желимо све. У том добу други покушавају да нас усмере, обликују, помогну нам, или нас зауставе


Специјалисте медицинске психологије др Влајко Пановић недавно је представио своје ауторско дело шабачкој јавности у Библиотеци шабачкој. О књизи поред аутора говорила је и мастер педагог Биљана Дробњак, један од рецезената “Брак, деца, породица”.
М. Ж.
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa