Инфо

5. мај 2022.5. мај 2022.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

РАДОВИ НА ТАМНАВИ У ДОЊЕМ ЦРНИЉЕВУ У ЗАВРШНОЈ ФАЗИ

Уређење корита и у Каменици

Већ годинама се у коцељевачкој општини интензивно ради на уређењу корита Тамнаве у циљу заштите приобаља од поплава. Посебно се акценат ставља на локације на којима су угрожена домаћинства. Једна од таквих била је у Доњем Црниљеву у којем су радови у завршној фази.

-Питање Тамнаве је за нас веома значајно. У овом тренутку се завршавају радови у ДЦ на утврђивању левообалног и деснообалног насипа и то камене регулације у насељеном делу овог места у дужини од око једног километра. Мост је већ завршен, пуштен за саобраћај јер је прошао све неопходне контроле од стране надлежних- рекао је председник општине Душан Илинчић. Укупна вредност инвестиције на уређењу корита Тамнаве и изградње моста је око 40 милиона динара а Илинчић је оценио да је овај посао одлично одрађен те да верује да ће овај део општине коначно имамо адекватну заштиту од евентуалних поплава.

-Следећа тачка на којој ћемо интензивно радити јесте корито у Каменици низводно од моста и надамо се да након тих радова нећемо имати више сличних проблема каквих смо имали у претходним деценијама. Уз две бране које су урађене на притокама, једна на Змајевцу, друга на Козарици и будуће радове на кориту Тамнаве у центру насеља на левој и десној обали у дужини од 500 метара, сматрамо да ће бити довољна заштита за домаћинства у овом делу која су готово увек била на мети поплавних таласа- додао је председник општине Коцељева.
В.Б.
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa