Инфо

5. мај 2022.5. мај 2022.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

БОГАТИЋ

Промоција законитости и транспаретности спровођења јавних набавки

Караван јавних набавки који промовише законитост и транспарентност овог поступка, зауставио се прошле недеље у Богатићу.

Окупио је на заједничком састанку запослене у државном сектору из више локалних самоуправа Мачванског управног округа.

Све присутне најпре је поздравио председник ове општине Милан Дамњановић, који је између осталог рекао да је ово други Караван по реду, одржан у Србији, а идеја је Коморе набавки Србије.
Комора је ту да заштити државног службеника у овом сектору, да га едукује и реши дилеме са којима се они у пракси често суочавају, једна је од порука овог скупа.

Поред тога чуло се и доста у вези са најчешћим проблемима из јавних набавки, јавно-приватног партнерства и концесија. Уз све поменуто промовисани су људи који се баве јавним набавкама из Мачве и Богатића.

Караван окупља актере из читаве земље који на терену спроводе процедуре јавних набавки у различитим областима. Идеја је да они размењују искуства, будући да ово нису ни мало једноставни поступци, а њиховим спровођењем наилази се на различите препреке.

Закон о јавним набавкама је недавно донет и није дуга пракса његовог спровођења.
О свему томе више су говорили: проф. др Марко Шпилер, председник Коморе Јавних набавки Србије, Андрија Јанковић из коморе јавно-приватно партнерство Владе Републике Србије и Ђорђе Марковић, директор Коморе Јвних набавки Србије за северозападни округ.

Позитивне оцене о овом скупу изнео је и Никола Тошић, помоћник председника општине Богатић.
Љ.Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa