Инфо

5. мај 2022.5. мај 2022.
Фото: КЦ

Фото: КЦ

Културни центар Шабац

Циклус предавања о Агати Кристи

У четвртак, 28. априла, у великој сали Културног центра одржано је прво тематско предавање под називом „Упознајемо Агату“ Наташе Марјановић, докторанткиња студија културе Филолошког факултета Универзитета у Београду.

-Наташа је врло суптилно увела публику кроз појам приче која је стара колико и човек, цитирајући најпре пролог из књиге „Агатина аутобиографија“, јер ово дело многи сматрају круном њеног књижевног опуса.

Говорила је о посебности овог дела у односу на друге књиге. Аутобиографија садржи њене мемоаре и њена размишљања о животу, укључујући највећим делом њену плодоносну списатељску каријеру. Ток предавања је веома заокупио пажњу публике док нас је Наташа сугестивно и хронолошки уводила у свет одрастања најпопуларније жене крими романа и прича, о њеним литерарним путовањима, биографским занимљивостима, позоришту, инспирацији, стилу писања...

Заокруживши причу првог тематског поглавља о Агати Кристи, са нестрпљењем чекамо следеће Наташино предавање, да се заједно отиснемо у свет Агатиних мистериозних прича – поручују из Културног центра.
КЦ

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa