Инфо

26. мај 2022.26. мај 2022.
Такмичење окупило 107 такмичара региона
2. Међународно такмичење младих флаутиста Шабац

Такмичење окупило 107 такмичара региона

Ученици из шабачке музичке школе у две дисциплине освојили су 7 првих награда од чега 3 специјалне- победник категорије
У организацији Музичке школе „Михаило Вукдраговић“ Шабац, 14. и 15. маја одржано је 2. Међународно такмичење младих флаутиста Шабац. Такмичење је окупило 107 такмичара, 29 професора и 23 корепетитора.

Такмичари су доши из 22 различита града из Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске и Словеније.

У оквиру такмичења, 14.5.2022. у сали шабачке музичке школе Исидора Козлина, ученица флауте МШ „ Петар Крањчевић“ из Сремске Митровице из класе професорке Татјане Миљковић одржала је солистички концерт уз клавирску пратњу Александра Цундре.

Жири су чиниле: Сунчица Лончар, Ју МШ „Владо Милошевић“ из Бања Луке; Душанка Абрамовић, МШ „Јован Бандур“ из Панчева; Дуња Петрић, флаутискиња у Симфонијском оркестру РТС; Биљана Прица и Мирјана Пантелић МШ „Михаило Вукдраговић“ из Шапца.

Ученици из шабачке музичке школе у две дисциплине освојили су 7 првих награда од чега 3 специјалне- победник категорије. Првонаграђени флаутисти из класе Биљане Прице а уз клавирску сарадњу Бориса Јекића су: Елени Осатовић, Христина Илић, Дуња Михаиловић, Ива Станковић, Нађа Живковић. Са освојених 100 поена специјане награде из флауте добиле су: Нина Јекић и Миа Вонасек. У дисциплини камерни дуо и трио победник Б категорије је дуо соло певања који чине: Владана Данојлић и Теодор Тошић из класе Мирјане Пантелић уз клавирску пратњу Милице Зидарић.

Свеукупни победник такмичења, ЛАУРЕАТ, у дисциплини камерни дуо и трио добио је Дуо флаута: Богдан Петковић и Саша Бубић из Бања Луке. ЛАУРЕАТ за дисциплину соло флаута за ниже разреде добила је Миа Вонасек из Шапца, док је за више разреде ЛАУРЕАТ понела Исидора Козлина из Сремске Митровице.

2. Међународно такмичење младих флаутиста Шабац, завршенo је 15.5.2022. доделом диплома и плакета и вечерњим концертом лауреата. Директор такмичења је Соња Живковић, уметнички руководилац Биљана Прица а главни сарадници у организацији су Марија Марковић, Мирјана Пантелић, Милош Милутиновић и представник из ђачког парламента, ученица Анастасија Богдановић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa