26. maj 2022.26. maj 2022.
Takmičenje okupilo 107 takmičara regiona
2. Međunarodno takmičenje mladih flautista Šabac

Takmičenje okupilo 107 takmičara regiona

Učenici iz šabačke muzičke škole u dve discipline osvojili su 7 prvih nagrada od čega 3 specijalne- pobednik kategorije
U organizaciji Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“ Šabac, 14. i 15. maja održano je 2. Međunarodno takmičenje mladih flautista Šabac. Takmičenje je okupilo 107 takmičara, 29 profesora i 23 korepetitora.

Takmičari su doši iz 22 različita grada iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije.

U okviru takmičenja, 14.5.2022. u sali šabačke muzičke škole Isidora Kozlina, učenica flaute MŠ „ Petar Kranjčević“ iz Sremske Mitrovice iz klase profesorke Tatjane Miljković održala je solistički koncert uz klavirsku pratnju Aleksandra Cundre.

Žiri su činile: Sunčica Lončar, Ju MŠ „Vlado Milošević“ iz Banja Luke; Dušanka Abramović, MŠ „Jovan Bandur“ iz Pančeva; Dunja Petrić, flautiskinja u Simfonijskom orkestru RTS; Biljana Prica i Mirjana Pantelić MŠ „Mihailo Vukdragović“ iz Šapca.

Učenici iz šabačke muzičke škole u dve discipline osvojili su 7 prvih nagrada od čega 3 specijalne- pobednik kategorije. Prvonagrađeni flautisti iz klase Biljane Price a uz klavirsku saradnju Borisa Jekića su: Eleni Osatović, Hristina Ilić, Dunja Mihailović, Iva Stanković, Nađa Živković. Sa osvojenih 100 poena specijane nagrade iz flaute dobile su: Nina Jekić i Mia Vonasek. U disciplini kamerni duo i trio pobednik B kategorije je duo solo pevanja koji čine: Vladana Danojlić i Teodor Tošić iz klase Mirjane Pantelić uz klavirsku pratnju Milice Zidarić.

Sveukupni pobednik takmičenja, LAUREAT, u disciplini kamerni duo i trio dobio je Duo flauta: Bogdan Petković i Saša Bubić iz Banja Luke. LAUREAT za disciplinu solo flauta za niže razrede dobila je Mia Vonasek iz Šapca, dok je za više razrede LAUREAT ponela Isidora Kozlina iz Sremske Mitrovice.

2. Međunarodno takmičenje mladih flautista Šabac, završeno je 15.5.2022. dodelom diploma i plaketa i večernjim koncertom laureata. Direktor takmičenja je Sonja Živković, umetnički rukovodilac Biljana Prica a glavni saradnici u organizaciji su Marija Marković, Mirjana Pantelić, Miloš Milutinović i predstavnik iz đačkog parlamenta, učenica Anastasija Bogdanović.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa