1. februar 2024.1. feb 2024.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

U Sabornom hramu

Mališani iz vrtića „Mladost“ deo svečanosti na Savindan

Mališani iz vrtića „Mladost“ Predškolske ustanove „Naše dete“ nastupili su u subotu u Sabornom hramu Svetih apostola Petra i Pavla u okviru svečanosti posvećene prvom srpskom arhiepiskopu.

Foto: "Glas Podrinja"


Predškolci su izveli Himnu Svetom Savi. Otpevali su pesmu „Ko udara tako pozno“ uz pratnju flaute i izveli recitaciju „Radujte se deco“.

Petra Stevanović
Bilo mi je drago da učestvujem u programu koji su ljudi mogli da vide. Pripremali smo se dve- tri nedelje. Naučila sam mnogo o Svetom Savi i tome kako je postao svetitelj.


Ivana Jovanović
Naučila sam mnogo toga o Svetom Savi i nije mi bilo teško. Nisam imala tremu, volim što sam bila deo programa.


Jakša Simić
Lepo je bilo dok smo učili pesmice „Uskliknimo s ljubavlju“, „Radujte se deco“ i „Ko udara tako pozno“.


Andrea Gatić
Naučila sam pesmice o Svetom Savi. Prvi put sam nastupala pred publikom, ali nije bilo straha zbog javnog nastupa.


Stefan Pantelić
Naučili smo pesmu „Radujte se deco“ i „Ko udara tako pozno“. Drago mi je što smo imali priliku da to pokažemo.


Bogdan Prokić
Pripremili smo Himnu Svetom Savi, recitaciju „Radujte se deco“ i pesmu „Ko udara tako pozno“. Bilo mi je lepo i imao sam malu tremu.


-Sveti Sava je jedna od najznačajnijih ličnosti srpske istorije. Bio je srpski prosvetitelj, arhiepiskop i književnik. Sve vaspitno- obrazovne ustanove, počevši od vrtića, slave Svetog Savu kao školsku slavu. U vrtićima se ovaj dan obeležava uz prigodan, svečan program i upravo predškolci iz vrtića „Mladost“ svojim učešćem daju svoj doprinos svečanosti povodom Svetog Save u našoj crkvi. Mi vaspitači svakodnevno se trudimo da usmerimo decu da idu putem Svetosavlja, tj. da kod njih izgradimo osnovne moralne vrednosti kao što su poštenje, iskrenost, ljubav prema bližnjem, saosećanje, tolerancija, ljubav prema domovini, poštovanje tradicije- istakla je vaspitačica u vrtiću „Mladost“ Bojana Mraović.
D.D.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa