1. februar 2024.1. feb 2024.
Superligaški dani (foto: MN press)

Superligaški dani (foto: MN press)

FUDBAL: SEĆANjE NA SUPERLIGAŠKU 17/18.

Gde su, šta rade...

Pre gotovo sedam godina Mačva je izborila Super ligu. Iz prve elitne sezone kvartet završio, tri igrača u Mačvi, dva u inostranstvu
Proteklo je šest i po godina od povratka Mačve u Super ligu, odnosno prvog meča u eliti nakon 65 godina. Dva nekadašnja fudbalera Mačve Nenad Gavrić i Bojan Matić potpisali su ove zime ugovore sa najvećim iznenađenje Prve lige Crne Gore, ekipom Dečić koja sa podgoričkom Budućnošću vodi borbu za titulu. Oni su deo tima koji je u sezoni 2017/18. izneo najveći teret prve superligaške sezone. Četiri fudbalera su okončala karijeru, dok su ostali još aktivni, neki i daleko od Srbije.

Aktivne karijere su okončali: Filip Pejović, kapiten, danas je na čelu privremenog upravljačkog tela Mačve, Ivan Obrovac, sada pomoćnik prvog trenera Mačve Glušice, Nenad Arsenijević, vezni igrač koji je od nedavno deo stručnog štaba Slobode iz Užica, kao i Mladen Lazarević, strelac tog prvog gola Mačve po povratku u elitu. Igor Ristivojević je posle dve sezone provedene u Loznici ponovo obukao dres Mačve i sada je kapiten matičnog kluba, a isti grb na grudima ima i Miloš Adamović, takođe povratnik koji je i aktuelni sportski direktor ekipe.

Mačva 17/18 (foto: FK Mačva sajt)


Uz Gavrića i Matića van Srbije nastupaju još Miodrag Gemović, brani boje Al Žabalaina, drugoplasiranog tima Druge lige Saudijske Arabije i Predrag Jeremić koji je fudbaler Vestura s Farskih Ostrva.

Deo Super lige Srbije je golman Nenad Filipović, čuvar mreže Čukaričkog, dok su u Prvoj ligi: Lazar Ivić, Radoš Protić (oba u mitrovačkom Radničkom), Branislav Marković (Metalac), Nikola Milinković i Đorđe Belić (Dubočica), odnosno Marko Rajović (Jedinstvo Ub). U nižim rangovima aktivni su: Jordan Jovanović (Hajduk Kula) i Nenad Jovanović (ZSK Valjevo). Dušan Puletić, trenutno je bez kluba.
Trener Mačve bio je Dragan Aničić. On je trenutno bez angažmana. Između dva mandata u Mačvi vodio je Voždovac, a potom Železničar iz Pančeva, Rudar Pljevlja i Novi Pazar.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa