1. februar 2024.1. feb 2024.
U. Simić (foto: RK MP Eliksir)

U. Simić (foto: RK MP Eliksir)

RUKOMET: SUPER LIGA

Vranje za uigravanje

Metaloplastika apsolutni favorit protiv Vranja. Novi trener adut gostiju. Niz teških mečeva u februaru. Vranje priprema i za Valur
Metaloplastiku očekuje izazovno proleće i očekivanja da najmanje ostane odmah iza Vojvodine, što podrazumeva finale plej ofa, a mnogi se nadaju da bi mogla i nedodirljiva Vojvodina da padne. Prvi meč dva rivala očekuje krajem februara, a do njega Šapčani imaju dva meča u domaćem takmičenju i dva na evro sceni.

U Super ligi ne bi trebalo da bude problema za nastavak niza pobeda. Prvi takmac je Vranje. Gosti su u grčevitoj borbi za spas, šest kola ne znaju za pobedu, imaju samo jedan remi u tom periodu i svakako u Šapcu ne bi trebali da traže bodove bega sa dna. Najiskusniji igrači su i najkvalitetniji, a novi adut Vranjanaca je trener Đorđe Teodorović. Naš sugrađanin napustio je kormilo Dubočice i hrabro prihvatio poziv iz Vranja. Jedini cilj je opstanak. Tedorović je do ove sezone imao dug niz uspeha protiv Metaloplastike kao trener tri tima (Železničar, Radnički, Dubočica), ali je ove godine dva puta poražen.

Tri meča
Metaloplastika je odigrala tri pripremna meča tokom zime. U Šapcu je savladala Ohrid 33:31, dok je na turniru u Beogradu osvojila treće mesto. Poražena je od Partizana u polufinalu 35:30, dok je u meču za treće mesto nadigrala Borac 28:24.


Šapčani su pobedili vrlo ubedljivo u Vranju početkom jeseni. Metaloplastika je odigrala tri pripremna meča u 2024, obaveze na Evropskom prvenstvu imao je samo reprezentativac Gruzije Gavašelišvili.

M. Dakić (foto: RK MP Eliksir)


-Igramo na domaćem terenu, svakako smo favoriti i svakako da samo pobedu možemo smatrati uspehom. Pred nama je težak raspored i pripremamo meč po meč ne menjajući ambicije – rekao je trener Metaloplastike Vladan Matić.

Duel je zakazan za subotu, 3. fabruar, od 18:30 u Hali Zorka. Osam dana kasnije, u nedelju, 11. februara, plavi su na Islandu i igraju duel protiv Valura u EHF kupu.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa