Инфо

1. фебруар 2024.1. феб 2024.
У. Симић (фото: РК МП Еликсир)

У. Симић (фото: РК МП Еликсир)

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА

Врање за уигравање

Металопластика апсолутни фаворит против Врања. Нови тренер адут гостију. Низ тешких мечева у фебруару. Врање припрема и за Валур
Металопластику очекује изазовно пролеће и очекивања да најмање остане одмах иза Војводине, што подразумева финале плеј офа, а многи се надају да би могла и недодирљива Војводина да падне. Први меч два ривала очекује крајем фебруара, а до њега Шапчани имају два меча у домаћем такмичењу и два на евро сцени.

У Супер лиги не би требало да буде проблема за наставак низа победа. Први такмац је Врање. Гости су у грчевитој борби за спас, шест кола не знају за победу, имају само један реми у том периоду и свакако у Шапцу не би требали да траже бодове бега са дна. Најискуснији играчи су и најквалитетнији, а нови адут Врањанаца је тренер Ђорђе Теодоровић. Наш суграђанин напустио је кормило Дубочице и храбро прихватио позив из Врања. Једини циљ је опстанак. Тедоровић је до ове сезоне имао дуг низ успеха против Металопластике као тренер три тима (Железничар, Раднички, Дубочица), али је ове године два пута поражен.

Три меча
Металопластика је одиграла три припремна меча током зиме. У Шапцу је савладала Охрид 33:31, док је на турниру у Београду освојила треће место. Поражена је од Партизана у полуфиналу 35:30, док је у мечу за треће место надиграла Борац 28:24.


Шапчани су победили врло убедљиво у Врању почетком јесени. Металопластика је одиграла три припремна меча у 2024, обавезе на Европском првенству имао је само репрезентативац Грузије Гавашелишвили.

М. Дакић (фото: РК МП Еликсир)


-Играмо на домаћем терену, свакако смо фаворити и свакако да само победу можемо сматрати успехом. Пред нама је тежак распоред и припремамо меч по меч не мењајући амбиције – рекао је тренер Металопластике Владан Матић.

Дуел је заказан за суботу, 3. фабруар, од 18:30 у Хали Зорка. Осам дана касније, у недељу, 11. фебруара, плави су на Исланду и играју дуел против Валура у ЕХФ купу.
Д. Б.

Најновији број

23. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa