Инфо

1. фебруар 2024.1. феб 2024.
Суперлигашки дани (фото: MN press)

Суперлигашки дани (фото: MN press)

ФУДБАЛ: СЕЋАЊЕ НА СУПЕРЛИГАШКУ 17/18.

Где су, шта раде...

Пре готово седам година Мачва је изборила Супер лигу. Из прве елитне сезоне квартет завршио, три играча у Мачви, два у иностранству
Протекло је шест и по година од повратка Мачве у Супер лигу, односно првог меча у елити након 65 година. Два некадашња фудбалера Мачве Ненад Гаврић и Бојан Матић потписали су ове зиме уговоре са највећим изненађење Прве лиге Црне Горе, екипом Дечић која са подгоричком Будућношћу води борбу за титулу. Они су део тима који је у сезони 2017/18. изнео највећи терет прве суперлигашке сезоне. Четири фудбалера су окончала каријеру, док су остали још активни, неки и далеко од Србије.

Активне каријере су окончали: Филип Пејовић, капитен, данас је на челу привременог управљачког тела Мачве, Иван Обровац, сада помоћник првог тренера Мачве Глушице, Ненад Арсенијевић, везни играч који је од недавно део стручног штаба Слободе из Ужица, као и Младен Лазаревић, стрелац тог првог гола Мачве по повратку у елиту. Игор Ристивојевић је после две сезоне проведене у Лозници поново обукао дрес Мачве и сада је капитен матичног клуба, а исти грб на грудима има и Милош Адамовић, такође повратник који је и актуелни спортски директор екипе.

Мачва 17/18 (фото: ФК Мачва сајт)


Уз Гаврића и Матића ван Србије наступају још Миодраг Гемовић, брани боје Ал Жабалаина, другопласираног тима Друге лиге Саудијске Арабије и Предраг Јеремић који је фудбалер Вестура с Фарских Острва.

Део Супер лиге Србије је голман Ненад Филиповић, чувар мреже Чукаричког, док су у Првој лиги: Лазар Ивић, Радош Протић (оба у митровачком Радничком), Бранислав Марковић (Металац), Никола Милинковић и Ђорђе Белић (Дубочица), односно Марко Рајовић (Јединство Уб). У нижим ранговима активни су: Јордан Јовановић (Хајдук Кула) и Ненад Јовановић (ЗСК Ваљево). Душан Пулетић, тренутно је без клуба.
Тренер Мачве био је Драган Аничић. Он је тренутно без ангажмана. Између два мандата у Мачви водио је Вождовац, а потом Железничар из Панчева, Рудар Пљевља и Нови Пазар.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa