Инфо

1. фебруар 2024.1. феб 2024.
Фото: Pixabay

Фото: Pixabay

БИЛО ЈЕ У ГЛАСУ – 29.01.1970.

Мачва (најзад) поправља терен

Скоро у свакој паузи између две првенствене сезоне, па чак и између полусезона управа ФК Мачва улагала је знатна материјална средства за уређење свог одавно дотрајалог терена. Већ неколико година сви покушаји уређења и преуређења, међутим, нису давали жељене резултате. Терен, који темељније није уређиван од како је изграђен 1929. године, толико је пропао да је изискивао само потпуно преуређење.

Коначно, како су нам рекли у Мачви, обезбеђено је око 140.000 динара за генерално уређење терена. У ствари, биће то сасвим нови зелени „ћилим“ на старом терену за чије уређење елаборат је урадио бивши голман Ц. Звезде и државне репрезентације, а сада један од најпознатијих стручњака за фудбалска игралишта у нас, инжењер Срђан Мркушић. Ако временске прилике то буду дозволиле, радови на изградњи Мачвиног терена почеће 15. фебруара, и како се очекује, прва утакмица на њему моћи ће да се игра већ 5. априла ове године. Док се терен буде градио Мачва ће тренирати у Летњковцу или, пак, на игралишту Радничког.

Мада још није донета коначна одлука, у питању су материјална средства, сви су изгледи да ће се упоредо са изградњом терена радити и на адаптацији свлачионица, купатила, економата, свлачионица за судије и осталих просторија.

Глас Подриња у 2024. години ће прославити осамдесету годину од првог броја давне 1944. Од старта спорт је део листа. Доносимо вам на спортским странама интересантне спортске вести из наше архиве оне које нису биле у првом плану, али су део историје Гласа Подриња и овдашњег спорта.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa