Инфо

23. мај 2024.23. мај 2024.
Јовановићева „кокошка“

Јовановићева „кокошка“

РУКОМЕТ: ФИНАЛЕ ПЛЕЈ ОФА (недеља, 19:оо)

Потрага за мајсторицом

Војводна заслужено стекла предност у финалној серији. Пад у игри Металопластике од финиша првог полувремена. У Шапцу плави тим тражи поравнање резултата. Последњи меч Матића на клупи пред домаћом публиком у овом мандату
До 20. минута у Новом Саду све је било у складу са очекивањима. Брз рукомет, равноправни ривали и нијансе које их раздвајају. Од промене на голу Новосађана и уласка Лучина, почиње пад у игри плавих. Војводина је осетила да то неће бити дан Металопластике и већ до полувремена незадрживо кренула у победу. За десет минута су плус два претворили у плус седам.

Већ онда меч је решен, али је Војводина постала још полетнија у других 30 минута, већ у 40. минуту имала и двоцифрену предност. Металопластика није играла на свом нивоу и није имала одговор.
Головима су се истакли Алиловић, Дакић и Јовановић, мада је мало ко у плавом дресу имао своје вече.

Војводина – М’пластика Еликсир 38:23 (18:11)
Нови Сад. Гледалаца: 700. Судије: Тривковић и Милосављевић (Бешка). Седмерци: Војводина 2 (2), МП 1 (1). Искључења: Војводина 8, МП 4 минута.
ВОЈВОДИНА: Лучин 1, (9 одбрана), Трнавац (4 одбране), Воркапић 6 (2), Вуковљак, Азиз 1 , Ратковић 4, Трнавац, Миленковић 4, Сунајко 4, Пушица, Пешић 3, Драшко, Томић 4, Ђорђић 2, Голубовић 1, Пуховски 3, Николић 5.
М‘ПЛАСТИКА: Павковић (1 одб.), Додић 2 (1), Алиловић 4, Мирковић 1, И. Миловановић, Ф. Миловановић 1, Гаваселашвили, Арсић (5 одб.), Дамјановић 3, Павловић 1, Брајовић, Јовановић 4, Паповић 1, Петровић, Симић 2, Дакић 4.


Пораз је непланирано убедљив, иако је неоспорно Војводина фаворит у финалу. Срећом, финале није двомеч, већ серија на две победе и плави у другом дуелу не сустижу резултатски заостатак из Новог Сада, већ је циљ изједначење у серији и одлазак на мајсторицу.

-Честитам Војводини не заслуженој победи. Ми нисмо били на свом нивоу, Војводина је искористила сваку нашу грешку и то се осликало кроз убедљив резултат. Игра се срећомна победе, не на гол разлику. Морамо да заборавимо овај меч и будемо много бољи у Шапцу, вратимо серију у Нови Сад. Верујем у нас, знам да ћемо имати сјајну подршку с трибина – рекао је Милан Дакић, првотимац Металопластике.

Д. Рашић и В. Матић


Пехари и медаље ће бити у хали Зорка у недељу, али нада навијача Металопластике је да ће се испоставити као непотребан терет, те да ће бити додељени тек 29. маја. Меч у дворани „Зорка“ (недеља, 19:00) биће и опроштајни за Владана Матића од домаће публике. Након две сезоне колико је провео у Металопластици као тренер, враћа се у Мађарску, где ће преузети екипу Чурго.
Д. Б.

Најновији број

13. јун 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa