Инфо

23. мај 2024.23. мај 2024.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Градоначелник, председник Скупштине и директор ПУ у обиласку

Радови на новом објекту ПУ „Наше дете“ теку планираном динамиком

Налази се у насељу Летњиковац и моћи ће да прими 180 малишана од јасленог до узраста од 6,5 година
Нови објекат у оквиру Предшколске установе „Наше дете“ (ПУ) у насељу Летњиковац допринеће проширењу капацитета и моћи ће да прими 180 малишана од јасленог до узраста од 6,5 година. Градоначелник Шапца др Александар Пајић и председник Скупштине Немања Пајић, заједно са директором ПУ Владимиром Рабреновићем, обишли су у петак завршне радове.

Фото: "Глас Подриња"


Извођач фирма „СЕТ“, све иде по плану
-То ће бити објекат за 180 малишана, нешто више од 1.000 квадрата овог простора добијамо за ПУ „Наше дете“. Радови теку планираном динамиком, а извођач, шабачка фирма „СЕТ“, заиста добро координира овим радовима. Ми се надамо да ћемо за Видовдан ове године имати завршен објекат, а од септембра имати кориснике у њему. Потрудили смо се да у децембру прошле године започнемо објекат, а седам месец касније биће завршен. Желео сам да са сарадницима обиђемо радове, видимо динамику и уверимо се да радови иду по плану. Врло сам задовољан оним што је до сада урађено и сигуран сам да ће дечица овде уживати- истакао је Пајић.

У плану два нова вртића
На тај начин, додао је, побољшава се квалитет рада у самој установи.

-Смањујемо листе чекања које фактички немамо, али треба да доведемо групе до оног броја који ће бити оптималан за рад у њима, у законским оквирима и да имамо могућности да на најквалитетнији могући начин радимо са предшколцима. У наредне две године у плану су још два нова вртића. Трудимо се да све што оно што смо обећали и испунимо, на радост малишана који користе услуге ПУ „Наше дете“- навео је градоначелник.

Фото: "Глас Подриња"


Директор ПУ Владимир Рабреновић захвалио је Граду који финансира изградњу што је препознао да постоје потребе те установе за проширењем капацитета.

-Овај објекат ће на тај начин растеретити наше капацитете. Има осам соба, салу за заједничке активности, приручну кухињу, вешерај. Надамо се да ће се дечји жамор од 1. септембра чути у овом вртићу- поручио је Рабреновић.

Фото: "Глас Подриња"


Открио је и да ће се нови објекат звати „Маслачак“. Налази се код вртића „Веверица“ и „Ђурђевак“, између улица Николе Тесле на северу и Ранка Лазаревића на југу. Вредност радова је 128 милиона 694 хиљаде динара.
Д.Д.

Најновији број

13. јун 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa