Инфо

23. мај 2024.23. мај 2024.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Завршен Фестивал музичких школа Србије

Лауреати за крај

Најбољи у избору жирија спустили завесу на успешни Фестивал музичких школа Србије. Миа Вонасек и Теодор Томић лауреати из Музичке школе „Михаило Вукдраговић“. Шабачка школа оправдала указано поверење
Тачку на 67. Фестивал музичких школа Србије ставио је Концерт најбољих ученика. У свечаној сали Музичке школе Михаило Вукдраговић, која је била организатор и реализатор целокупне манифестације представили су лауреати, а међу њима је и двоје ученика шабачке школе.

Фото: "Глас Подриња"


Теодор Томић је лауреат стручног жирија у категорији соло певања, а Миа Вонасек која се издвојила као најбоља флаутисткиња.

-Можемо са сигурношћу рећи да је Фестивал успео и можемо бити поносни као организатори и реализатори. Први пут смо били домаћини, али смо свему приступили одговорно и организовано испунивши очекивања и жирија и наших гостију из свих школа. Жири је имао тежак задатак, што говори о квалитету учесника - истакла је Соња Живковић, директорка Музичке школе.

Фото: "Глас Подриња"


Покровитељ Фестивала било је Министарство просвете Републике Србије, а подршку у организацији пружио је и Град.

-Шест дана прелепе музике. Потрудили смо се и верујем да смо успели да будемо добри домаћини свима. Музичка школа је оправдала очекивања и поверење да буде организатор. Позната је и као школа која је расадник изванредних младих уметника и желим им да наставе са постизањем одличних резултата на домаћем и међународном нивоу - рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Фото: "Глас Подриња"


На 67. издању престижног Фестивала наступиле су 64 музичке школе представљене од својих оркестара, камерних ансамбала и солиста. У такмичарском програму представило се укупно 673 извиђача.
Д. Б.

Најновији број

13. јун 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa