1. februar 2024.1. feb 2024.
Šampioni i vicešampioni Kupa Srbije (foto: VK Šabac Eliskir)

Šampioni i vicešampioni Kupa Srbije (foto: VK Šabac Eliskir)

VATERPOLO: NOVI PODVIG ŠABAČKE ŠKOLE

I šampioni i vicešampioni

Dve ekipe Save bolje od svih drugih u Srbiji. Šampionski i vicešampionsko zvanje u Šapcu. Rezultat kakav vaterpolo domaći ne pamti. Neizvestan meč dostojan finala. Nove šabačka titule
Generacija šabačkih vaterpolista 2008. i mlađi je na još jedan, novi način potvrdila da je za velika dela. Od kada je postala takmičarska 2019. godine ne zna za drugo osim titula (Kup, Prvenstvo, Evropa), ali je pronašla još jedan način dokazivanja. Postali su i šampioni i vicešampioni!

Na startu sezone odlučeno je da umesto jedne jake i druge ekipe koja je slabija, uglavnom je čine igrači iz godinu ili dve mlađi u odnosu na najjači sastav, formira dva tima približnog kvaliteta. Kvantitet je pretvoren u značajan kvalitet gde u jednom sastavu nema mesta za sve koji zaslužuju da se nađu tu. Prijavljene su Sava 1 i Sava 2. Prve predvodi dvojac Miroslav Petrović – Milivoj Branković, drugu Miloš Popović - Bojan Bogićević.

Šabačka škola ispred svih (foto: VK Šabac Eliskir)


Sava 1 i Sava 2 su uspešno napredovale od regionalnog nivoa do državnog finala. U finalu Regiona Sava 1 je bila bolja 10:8. Finale je bilo dovoljno da oba tima izbore prolaz u narednu fazu i na koncu stignu do finalnog turnira Kupa Srbije u Novom Sadu. Otputovali su uz želje, bez pritiska, a onda demonstrirali dominaciju. Napravili podvig kakav pre njih nije nijedna ekipa. Izborili su međusobni duel u finalu. U grupnoj fazi Sava 1 je savladala: Bečej 18:6, NBG vukove 13:7 i Palilulu 22:8. Sava 2 bolja od: Vojvodine 14:6, Banjice 8:7 i Radničkog 14:2. U polufinalu jedinica sigurna protiv Banjice, dvojka protiv Palilule i istorijsko finale je zakazano.

Igrači su imali zajednički pozdrav pred start, a onda pružili izuzetan meč dostojan finala. Bilo je neizvesno do kraja, a pobedu odnosi Sava 2 rezultatom 11:10. Zlato stiglo u Šabac, srebro takođe u Šapcu, bronza u Beogradu, u vlasništvu Banjice.

- Verujem da je ovo još jedan dokaz naše superiornosti među mlađim kategorijama u Srbiji. Svesno smo pravili dva tima približnog kvaliteta oslobodivši bilo kakvog rezultatskog pritiska, ali su momci cele sezone bili neverovatni i postigli ono što niko nije - istakli su u klubu.

Ukratko Sava je pobednik Kupa za 2006. godište, za 2008. godište. Tokom vikenda koji dolazi godište 2010. nastupa na finalu Kupa za ovaj uzrast, a sedam dana kasnije će i generacija 2012.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa