1. februar 2024.1. feb 2024.
Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

BILO JE U GLASU – 29.01.1970.

Mačva (najzad) popravlja teren

Skoro u svakoj pauzi između dve prvenstvene sezone, pa čak i između polusezona uprava FK Mačva ulagala je znatna materijalna sredstva za uređenje svog odavno dotrajalog terena. Već nekoliko godina svi pokušaji uređenja i preuređenja, međutim, nisu davali željene rezultate. Teren, koji temeljnije nije uređivan od kako je izgrađen 1929. godine, toliko je propao da je iziskivao samo potpuno preuređenje.

Konačno, kako su nam rekli u Mačvi, obezbeđeno je oko 140.000 dinara za generalno uređenje terena. U stvari, biće to sasvim novi zeleni „ćilim“ na starom terenu za čije uređenje elaborat je uradio bivši golman C. Zvezde i državne reprezentacije, a sada jedan od najpoznatijih stručnjaka za fudbalska igrališta u nas, inženjer Srđan Mrkušić. Ako vremenske prilike to budu dozvolile, radovi na izgradnji Mačvinog terena počeće 15. februara, i kako se očekuje, prva utakmica na njemu moći će da se igra već 5. aprila ove godine. Dok se teren bude gradio Mačva će trenirati u Letnjkovcu ili, pak, na igralištu Radničkog.

Mada još nije doneta konačna odluka, u pitanju su materijalna sredstva, svi su izgledi da će se uporedo sa izgradnjom terena raditi i na adaptaciji svlačionica, kupatila, ekonomata, svlačionica za sudije i ostalih prostorija.

Glas Podrinja u 2024. godini će proslaviti osamdesetu godinu od prvog broja davne 1944. Od starta sport je deo lista. Donosimo vam na sportskim stranama interesantne sportske vesti iz naše arhive one koje nisu bile u prvom planu, ali su deo istorije Glasa Podrinja i ovdašnjeg sporta.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa