Инфо

1. фебруар 2024.1. феб 2024.
Шампиони и вицешампиони Купа Србије (фото: ВК Шабац Елискир)

Шампиони и вицешампиони Купа Србије (фото: ВК Шабац Елискир)

ВАТЕРПОЛО: НОВИ ПОДВИГ ШАБАЧКЕ ШКОЛЕ

И шампиони и вицешампиони

Две екипе Саве боље од свих других у Србији. Шампионски и вицешампионско звање у Шапцу. Резултат какав ватерполо домаћи не памти. Неизвестан меч достојан финала. Нове шабачка титуле
Генерација шабачких ватерполиста 2008. и млађи је на још један, нови начин потврдила да је за велика дела. Од када је постала такмичарска 2019. године не зна за друго осим титула (Куп, Првенство, Европа), али је пронашла још један начин доказивања. Постали су и шампиони и вицешампиони!

На старту сезоне одлучено је да уместо једне јаке и друге екипе која је слабија, углавном је чине играчи из годину или две млађи у односу на најјачи састав, формира два тима приближног квалитета. Квантитет је претворен у значајан квалитет где у једном саставу нема места за све који заслужују да се нађу ту. Пријављене су Сава 1 и Сава 2. Прве предводи двојац Мирослав Петровић – Миливој Бранковић, другу Милош Поповић - Бојан Богићевић.

Шабачка школа испред свих (фото: ВК Шабац Елискир)


Сава 1 и Сава 2 су успешно напредовале од регионалног нивоа до државног финала. У финалу Региона Сава 1 је била боља 10:8. Финале је било довољно да оба тима изборе пролаз у наредну фазу и на концу стигну до финалног турнира Купа Србије у Новом Саду. Отпутовали су уз жеље, без притиска, а онда демонстрирали доминацију. Направили подвиг какав пре њих није ниједна екипа. Изборили су међусобни дуел у финалу. У групној фази Сава 1 је савладала: Бечеј 18:6, НБГ вукове 13:7 и Палилулу 22:8. Сава 2 боља од: Војводине 14:6, Бањице 8:7 и Радничког 14:2. У полуфиналу јединица сигурна против Бањице, двојка против Палилуле и историјско финале је заказано.

Играчи су имали заједнички поздрав пред старт, а онда пружили изузетан меч достојан финала. Било је неизвесно до краја, а победу односи Сава 2 резултатом 11:10. Злато стигло у Шабац, сребро такође у Шапцу, бронза у Београду, у власништву Бањице.

- Верујем да је ово још један доказ наше супериорности међу млађим категоријама у Србији. Свесно смо правили два тима приближног квалитета ослободивши било каквог резултатског притиска, али су момци целе сезоне били невероватни и постигли оно што нико није - истакли су у клубу.

Укратко Сава је победник Купа за 2006. годиште, за 2008. годиште. Током викенда који долази годиште 2010. наступа на финалу Купа за овај узраст, а седам дана касније ће и генерација 2012.

Најновији број

9. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa