Инфо

9. мај 2024.9. мај 2024.
А. Кораћ (фото: ВК Шабац Еликсир)

А. Кораћ (фото: ВК Шабац Еликсир)

ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА – ПЛЕЈ ОФ

Европа сигурна

Пласман у полуфинале гарантује Европу. Синоћ у Шапцу гостовао Нови Београд. Шапчани или играју мајсторицу за викенд или припремају серију за бронзу
Вече пре него што је нови број Гласа Подриња био на киосцима шабачки ватерполисти су одиграли други меч полуфинала плеј офа против браниоца титуле Новог Београда. Уколико су успели да направе велико изненађење и буду први тим из Србије који ове сезоне није поражен од вицешампиона Европе, у суботу 11. маја, на Новом Београду биће одлучен путник у финале плеј офа. Уколико су Новобеограђани оправдали улогу фаворита, Шабац Еликсир се припрема за серију која даје одговор на питање који тим ће бити трећи на крају сезоне. Звезда је фаворит у серији против Радничког и имала је предност 1:0.

У међувремену Нови Београд, тренутно власник свих трофеја на домаћој и регионалној сцени, након победе 14:6 над чивијашима у првом мечу полуфиналне серије, обезбедио је пласман на Ф4 Лиге шампиона. То су учинили још: Про Реко (Италија), Олимпијакос (Грчка) и Ференцварош (Мађарска).



Без обзира како се заврши сезона, Шапчани су направили најмање један, а можда и више корака напред у односу на претходну сезону. Обезбедили су још једну сезону европског ватерпола. Уколико освоје неку од прве три позиције одлазе у квалификације за Лигу шампиона, четврто место води у Евро куп.
Д. Б.

Најновији број

16. мај 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa