Инфо

6. август 2009.6. авг 2009.
ОДРЖАН 40. ЈУБИЛАРНИ МАРАТОН „ЈАРАК ““ ШАБАЦ“

РОК КЕРИН УБЕДЉИВ НА ЦИЉУ

Јубиларни четрдесети маратон, одржан је у недељу. На градској плажи “Стари град“, неколико хиљада Шапчана, дочекало је на циљу победника овогодишње “Трке мира“, Словенца Рока Керина, који је и прошле године победио на шабачком маратону.
Двадесетшестогодишњи победник, није имао озбиљнију конкуренцију ове године. Још на самом старту, у Јарку, одвојио се за око један километар испред осталих пливача. Стазу дугу скоро 19 километара, препливао је у времену 2 сата, 50 минута и 52 секунде.
- Задовољан сам, од почетка сам водио трку. Од када сам почео да пливам маратоне у Шапцу, овде се осећам као код куће. Све је лепо, једино се надам да ће следеће године поново бити организован и ФИНА маратон, и да ћу имати јачу конкуренцију, истакао је победник Керин, непосредно по изласку из воде.
Рок Керин је до циља стигао 13 минута пре другопласираног Чеха Јосефа Кучера. Трећи је стигао Цветан Јорданов. На овогодишњем маратону учествовале су две жене, а прва у тој конкуренцији је Ленка Стербова из Чешке, која је у укупном пласману била четврта...

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa