Инфо

21. јул 2022.21. јул 2022.
Опрема установи и слаткиши најмлађим пацијентима
ДОНАЦИЈА СТУДЕНАТА ОДЕЉЕЊУ ПЕДИЈАТРИЈЕ

Опрема установи и слаткиши најмлађим пацијентима

Одељење педијатрије Опште болнице „Др Лаза К. Лазаревић” Шабац, добило је донацију од студената са Одсека студија за васпитаче и медицинске сестре васпитаче и Одсека за медицинске и пословно–технолошке студије Академије струковних студија у Шапцу. У договору са медицинским особљем овог одељења, купљена је вага за бебе и четири грејача за флашице. Осим овога, студенти и њихови наставници који су посетили нашу установу, донели су и пакете слаткиша за децу.

– Студенти Академије струковник студија у Шапцу са Одсека студија за васпитаче и медицинске сестре васпитаче неколико година уназад, сада већ традиционално, организују два пута годишње новогодишње и ускршње продајне изложбе. Новац који се том приликом прикупи иде у добротворне сврхе, заправо, онима којима је најпотребнији. Ове године ускршњој акцији су се прикључили и студенти и колеге са Одсека за медицинске и пословно – технолошке студије. Одлучено је да се један део прикупљеног новца усмери на куповину материјала и средства у циљу уређења инспиративне средине за учење у просторима вртића „Бајка” у ПУ „Наше дете” у Шапцу, а други део новца намењен је набавци опреме потребне Служби за педијатрију у Општој болници у Шапцу – рекла је Марија Лукић, наставница вештина са Одсека студија за васпитаче и медицинске сестре васпитаче.

Осим наставнице Марије Лукић, са Одсека студија за васпитаче и медицинске сестре васпитаче педијатрију у шабачкој болници посетили су још и Марија Спасојевић, сарадник у настави и Кристина Исаиловић, студенткиња друге године Основних студија. У име Одсека за медицинске и пословно–технолошке студије донацију су уручили Косана Поповић, предавач и Симона Милошевић, студенткиња на другој години Основних студија фармације.

– Грејачи које смо добили као донацију олакшаће посао медицинским сестрама, које често и на свака два до три сата у току дана припремају храну за бебе. Добро дошла нам је и нова вага за мерење деце до годину дана, јер смо са старом често имали проблем – рекао је педијатар др Дејан Видаковић, који је у име одељења преузео донацију.
Општа болница Шабац

Најновији број

13. јун 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa