Инфо

21. јул 2022.21. јул 2022.
Пуне руке посла
ДВД “ГРУШИЋ” УСПЕШНО ИЗВРШАВА ЗАДАТКЕ

Пуне руке посла

Чланови Добровољног ватрогасног друштва “Грушић” током претходних дана имали су још неколико успешно извршених задатак. Пожар на дивљој депонији на обронцима шуме у Метковићу угасили су сами, без помоћи професионалне ватрогасне јединице.

Ватра је захватила и 20ак ари шуме. Брзом интервенцијом спречили су ширење пожара дубље у шуму и настанак знатно веће материјалне штете, а затим и у потпуности угасили ватру.
Сами су успешно угасили и пожар који је избио у Десићу на њиви .

Пожар већих размера догодио се у Румској и тада је у помоћ притекла и ватрогасно –спасилачка јединица из Шапца. Горела је њива велике површине.

Редовно гашење и мање пожаре које несавесни грађани изазивају у Грушићу.

Значаја постојања ДВД-а у селима најбоље се види у оваквим случајевима. Јединици из Шапца било би потребно доста више времена да стигну до места пожара, а до тада би ватра захватили много већу површину и било би потребно више времена за њено гашење. За то време, остало би знатно мање људства и технике на располагању у граду, за случај да се нешто деси.

Грушић је за сада једино село у Поцерини које има свој ДВД. Уколико би се на подручју Шапца формирало још неколико добровољних ватрогасних друштава безбедност свих би била на знатно вишем нивоу. Сектор за ванредне ситуације и Градска управа помоћи ће свима који буду желели да оформе овакву јединицу.

Пожари на отвореном не могу да изазову велику материјалну штету, него се сваке године догоди и да неко настрада покушавајући да угаси ватру коју је запалио, а која се отела контроли.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa