Инфо

18. август 2022.18. авг 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Републичка планинарска акција

Трагом 2. прекобројног пука на Церу

Републичка планинарска акција “Трагом другог прекобројног пука” под слоганом “Ваша дела су бесмртна” у организацији Планинарско-смучарског друштва “Цер” а под покровитељством Туристичке организације града Шапца окупила је 28 планинарских друштава из Србије, Републике Српске, Босне и Херцеговине и Хрватске.

Током викенда гости на Церу су имали прилику да препешаче две стазе и да се упознају са историјом и природним лепотама Западне капије Србије.

-ПСД „Цер“ је некада имало републичку акцију која је сада поново у календару захваљујући делегату из планинарског савеза Србије Александар Марковић. Акција је посвећена је церским јунацима који су игзбили животе у Првом светском рату. Ове године смо имали и кампере који су провели викенд на Церу – навела је секретарка ПСД „Цер“ Соња Живковић.

Председник Скупштине града Шапца Немања Пајић присуствовао је акцији и у име града поздравио присутне.

-Ова манифестација траје дуги низ година, те се захваљујем организаторима и учесницицма на ангажовању и истрајности. Сваке године, све већи број људи овим поводом посети Цер, град ће и у наредном периоду подржавати акцију. Како и слоган каже, “Ваша дела су бесмртна”, а ова манифестација достојан је начин да обележимо важан историјски догађај и подстакемо младе да се упознају са историјом и природом Цера-истакао је председник скупштине града.
M. Ж.
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa