Инфо

15. септембар 2022.15. сеп 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

Визије претварамо у стварност

„Праћење државне политике изградње путева, реконструкције болница и домова здравља, модернизација управе и школства је темељ опстанка и останка наше деце у свом месту. Примамо сугестије, критике и радимо као ефикасан сервис грађана. Настављамо са применом и релизацијом инфраструктурних пројеката, прмовишемо природне ресурсе и туристичке потенцијале, чувамо културу, традицију и обичаје“, истакао је председник општине Богатић, Милан Дамњановић
Дан општине Богатић обележен је у суботу, 10. септембра, Свечаном академијом, одржаном у сали богатинског Културно-образовног центра. Најзаслужнијим установама и појединцима уручена су општинска признања, а потом је уследео културно уметнички програм.

Овогодишњи носиоци Повеље општине Богатић су: Основна школа „Лаза К.Лазаревић“ у Клењу, Предшколска установи „Слава Ковић“ Богатић и Фолклорни ансамбл „Ђидо“. Плакетама за промоцију општине Богатић награђени су Даница Ружић из Дубља, др Емина Милошевић из Белотића, Драган Драги Петровић из Богатића, др Бобан Берић из Богатића, Момчило Лацковић из Клења, Зоран Ђорђевић из Сремске Митровице, Ивана Станковић из Глушаца, а постхумно је додељена и плакета докторки Милени Мартиновић. Општинска признања уручили су председник општине Богатић, Милан Дамњановић и председник Скупштине општине Синиша Пузић.

Да бисмо визије претворили у стварност, и да Богатић постане место у које се много више долази него одлази, мораћемо сви заједно да радимо још вредније да будемо паметнији, удруженији, успешнији него икада


-Сви носиоци плакета и повеља, свако у свом времену и делатности су допринели афирмацији наше заједнице и ставарњу њеног доброг имена и угледа у ширим оквирима. Уручивање награда је наш скроман начин да им се одужимо што су својим марљивим радом и врхунским достигнућима дали огроман допринос развоју овог краја, а уједно њихово професионално и животно опредељење и остварени резултати треба да буду путоказ и свима нама- истакао је у поздравном говору председник општине Богатић, Милан Дамњановић и поручио:

-Да бисмо визије претворили у стварност, и да Богатић постане место у које се много више долази него одлази, мораћемо сви заједно да радимо још вредније да будемо паметнији, удруженији, успешнији него икада.

Милан Дамњановић , председник општине Богатић, Фото: "Глас Подриња"


По речима прдседника општине Богатић, Дан општине се обележава у месту које из године у годину постаје простор угоднијег и лепшег живота свих грађана.

-Праћење државне политике изградње путева, реконструкције болница и домова здравља, модернизација управе и школства је темељ опстанка и останка наше деце у свом месту. Примамо сугестије, критике и радимо као ефикасан сервис грађана. Настављамо са применом и релизацијом инфраструктурних пројеката, прмовишемо природне ресурсе и туристичке потенцијале, чувамо културу, традицију и обичаје. Награђујемо најбоље студенте и спортисте, пружамо подршку новорођеним бебама, помажемо социјално угрожене, указујемо дужно поштовање најстаријим суграђанима. Проблема и препрека са којима се суочавамо је много. Процес доношења одлука није ни мало лак, иако са стране посматрано може изгледати као привилегија, али свака борба је увелико лакша када постоји тимски рад и када се осети оптимизам међу људима јер, људи су покретач свега, а наш Мачванин истински домаћин, вредан и поштен, радник и сељак, способан је да изнесе терет свих друштвених промена и због тога заслужује да ужива у плодовима свога рада.

Председник општине Богатић у свом обраћању се захвалио на сарадњи председнику Републике Србије, Влади, јавним предузећима и установама, Мачванском управном округу, колегама из других градова и општина.

-Мишљења сам да општина Богатић никада није имала бољу сарадњу са релевантним институцијама и појединцима. Подршка коју добијамо није само потврда исправности пута којим смо кренули, већ буди реалну наду, и оправдан оптимизам и означава осећај припадности и важности- изјавио је Дамњановић.

Грађанима општине Богатић, њихов дан честитао је и Матија Миловановић, помоћник председника општине Богатић:

Фото: "Глас Подриња"


-Заједничка борба за бржи економски развој, просперитет и обезбеђивање бољих услова живота за све грађане, борба за лепши и модернији Богатић је одређена као приоритет у раду локалне самоуправе. На том изазовном путу имамо велику подршку свих релевантних државних истуција. Данашња свечаност је уприличена да са нашим драгим пријатељима и сарадницима из политичког, културног и јавног живота, како наше општине, тако и читаве наше земље обележимо један значајан дан за све нас.


Свечаности су присуствовали бројни представници јавног, политичког и културног живота, међу којима помоћница министра рударства и енергетике Наталија Луковић, народни посланици у Скупштини Републике Србије: Драгана Лукић, Живан Бајић и Томислав Јанковић, начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, представници дипломатског кора, свештенство СПЦ, затим градоначелници и председници градова и општина, као и високи представници градова и општина Шабац, Сремска Митровица, Лозница, Ваљево, Бијељина, Коцељева, Владимирци, Осечина, Мали Зворник, Љубовија, Крупањ, Лепосавић и Медвеђа. представници Министарства унутрашњих послова, Војске Србије, представници БИА, Сталне конференције градова и општина, Управе за аграрна плаћања, Савеза проналазача Србије, Задружног савеза Србије, Јавног предузећа „Путеви Србије“, Основног суда, Црквене општине, Електродистрибуције, Пореске управе, Поште, Ветеринарског завода, Завода за јавно здравље, успешни привредници, представници политичких партија, одборници СО Богатић.

КУ програм отворила деца из ПУ “Слава Ковић”, Фото: "Глас Подриња"


Културно уметнички програм су отворила деца из ПУ „Слава Ковић“, потом је уследио наступ мешовитог Хора Мачванског, глумаца позоришта „Јанко Веселиновић“ Бранислава Ковића и ФА „Ђидо“.

Фото: "Глас Подриња"


Дан општине Богатић се обележава 10. септембра у знак сећања на 10. септембар 1381. године када је Раваничком повељом Мачванска бановина ушла у састав средњевековне српске државе.

Најновији број

24. новембар 2022.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa