Инфо

10. новембар 2022.10. нов 2022.
Достојни имена које носе
ОШ „СТОЈАН НОВАКОВИЋ“ ПРОСЛАВИЛА ДАН ШКОЛЕ

Достојни имена које носе

ОШ „Стојан Новаковић“ прошле среде обележила је свој дан, на датум када је рођен филолог, историчар и политичар чије име са поносом носе. Том приликом организован је пригодан програм у ком је учествовао хор, глумци, рецитатори, беседници који су ученици школе..



-Стојан Новаковић је један од најбољих историчара које је Србија имала у 19. веку. Имао је респектибилну каријеру и све своје школовање је завршио у Србији, где је у више наврата био министар просвете, председник Владе, председник Краљевске академије. Урадио је много тога и оставио неизбрисив траг у историји српског народа. Наша школа расте из године у годину и трудимо се да будемо све бољи. Наши такмичари су били успешни проше године. На државном првенству у футсалу наша екипа је освојила треће место, из калиграфије смо имали победницу на републичком нивоу, имамо успешне пливаче... На свим нивоима, од општинског до државног смо да освајамо награде и признања и тако нашу школу учинимо видљивијом, рекао је Младен Лазић, директор ОШ „Стојан Новаковић“.
Програм су припремили наставници и ученици школе. „Стојанову“ школу похађа више од 1.700 ученика, у четири једнице у Шапцу, на Летњиковцу у Поцерском Причиновићу и Горњој Врањској.



-Стојан Новаковић је био изузетно образован, свестран човек и верујем да су наши ђаци то и показали. Наши најталентованији глумци, певачи, рецитатори, мали песници су показали све оно што знају и тиме оправдали име човека чије име носи наша школа, навела је Сања Цвејић, наставница српског језика.
Школа у четири јединице има укупно 54 одељења. Захваљујући министарству од ове године су богатији за лаптопове, пројекторе, рачунаре, а обновљен је и намештај у учионицама.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa