Инфо

12. јануар 2012.12. јан 2012.
ПРИЧА О ДОБРОВОЉНОМ ДАВАОЦУ КРВИ

МИЛАН ВЕЛИКОГ СРЦА

Милан Јовановић из Шапца рођен је 1946. године у Камењаку како вели као припадник Ромске мањине. Успео је да заврши средњу школу, занат прерађивачког смера а има и звање економског техничара. Радио је у индустрији намештаја “Јела“, потом у хотелу “Слобода“ а био је радник РТВ “Шабац“ и радио “Скали“ и РТВ “Ас“. Као омладинац, присећа се 16 радних акција у тадашњој Југославији и десет ударничких признања.
Био је члан и еколошког покрета, феријалног савеза, планинара, извиђача. И данас је члан и секретар ШЕП. Бавио се упоредо и музиком, био члан “Абрашевића“ као вокални солиста и обишао читаву Југославију и пола Европе. Вредно помена је да је певао и у оркестру Војске СФРЈ у Шапцу.
Добровољни давалац крви је од 1964. године наменски за мајку тада чувеног ватерполисте Боначића из Хрватске са којим се и побратимио. Чак 53 пута је дао течност која живот значи и добитник је плакете Црвеног крста.
- На хуманост су ме подстакле комшије Душанка и Драгица Кулезић и многи други. Много ми је значило све урађено јер нисам осећао дискриминацију као припадник Ромске заједнице, вели Милан великог срца.
За крај овај хуманиста поручује да људи дају крв истичући и помоћ и подршку породице. Каријеру даваоца је услед година завршио али и томе дугује за виталност и свеукупно здравље којим се поноси.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa