Инфо

8. децембар 2022.8. дец 2022.
Код лекара без чекања
ОБОЛЕЛИМА ОД МУЛТИПЛЕСКЛЕРОЗЕ ПРАВО ПРВЕНСТВА У ШАБАЧКОЈ БОЛНИЦИ

Код лекара без чекања

За почетак реализације овог договора, одабране је датум када се обележава Међународни дан особа са инвалидитетом
Оболели од мултипле склерозе, који су чланови удружења “МС Шабац”, од суботе у шабачкој Општој болници “Др Лаза К. Лазаревић” више неће морати да чекају у редовима. На свим шалтерима ове установе биће третирани као пацијенти са правом првенства.

Чланска карта удружења “МС Шабац” показана на шалтеру биће довољна за остваривање овог права. Маријана Мандић, председница удружења захвалила се Општој болници.

-Много нам значи да више не морамо да стојимо у редовима и чекамо на шалтерима. Већина нас је на имуно модуларној терапији, због чека не смемо да будемо изложени вирусима. Сада више нећемо морати да се задржавамо у редовима где има пацијената заражених вирусима. Сада ћемо уз чланску карту одмах завршавати шта нам треба, навела је Маријана Мандић.

Симболично, за почетак реализације овог договора, одабране је датум када се обележава Међународни дан особа са инвалидитетом.

-За пацијенте чије стање не захтева хитан пријем, односно за оне који долазе на редовне контроле код лекара специјалиста, важи правило да предност имају труднице, мајке са малом децом и особе са инвалидитетом. Имајући у виду здравствене проблеме са којима се сусрећу пацијенти оболели од мултипле склерозе шабачка болница је без двоумљења прихватила иницијативу удружења “МС Шабац” и омогућила њиховим члановима да без чекања, са приоритетом, буду примљени на преглед. Пацијенти који су оболели од мултипле склерозе често трпе велике тегобе док чекају на редовне прегледе. Желели смо да им олакшамо, бар на тај начин што ће им лекарска служба и редовне контроле бити доступније, истакла је прим. др Снежана Ковачевић, помоћник директора ОБ “Др Лаза К. Лазаревић” за интернистички сектор.

Шабац је један од 14 центара у Србији у чијој болници пацијенти оболели од мултипле склерозе од прошлог месеца могу да добију иновативну терапију. Конкретно то значи да 62 пацијента из Шапца, која примају ову терапију, не морају више да иду сваког месеца у Београд.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa