Инфо

19. јануар 2023.19. јан 2023.
Фото: ГОИР

Фото: ГОИР

Посета ГОИР, Василисе и Шапчанке Краљевском двору

Шабачки крај на Белом двору

Представљено култнурно нематеријално наслеђе шабачког краја. Принцеза Катарина импресионирана и спремна да кроз своју Фондацију промовише рад ткачке радионице. Ускоро ће бити део посете САД. Маркетиншко представљање циљ у 2023. години
Шабачко Градско удружење инвалида рада (ГОИР) било је гост на белом двору и гост краљевског пара Александра и Катарине Карађорђевић. Према договору Милице Маричић, особе задужене за комуникацију с јавношћу у Двору и Миладина Џиновића из фолклорне групе „Василиса“ предвиђено је представљање шабачког краја кроз песму, игру, уметност и креативност изражену у старим занатима чланица ГОИР, односно група „Шапчанке“. Циљ је био представљање нематеријалног културног наслеђа овог краја. Ипак непредвиђене околности су узроковале измену првобитног плана, али су планиране организације организовале посету и разговоре са краљевским паром.

Краљевском пару су представљене рукотворине ткачке радионице, као и сама Организација, принципи рада, задаци, циљеви. Са гостима из Шапца резиденти двора су разговарали готово четрдесетак минута, уместо предвиђених петнаест.

Фото: ГОИР


-Њено краљевско височанство принцеза Катарина је желела да део радова понесе у планирану посету у САД, да их представи и учини делом протоколарних поклона, но пут је одложен, али ће ускорто бити прилике. Част нам је што су нам принцеза Катарина и престолонаследник Александар посветили много више времена него што је предвиђено, а најважније је што смо препозанти као организација која подржава рад особа са инвалидитетом, те ће наши производи бити пласирани и кроз принцезину фондацију – истакле је Мирослава Савковић, председница ГОИР Шабац.

Краљевском пару су представљене рукотворине ткачке радионице, као и сама Организација, принципи рада, задаци, циљеви. Са гостима из Шапца резиденти двора су разговарали готово четрдесетак минута,
уместо предвиђених петнаест


О успеху посете говори и мејл захвалности Катарине Карађорђевић упућен дан касније. Посета ће значајно помоћи у реализацији још једног циља Организације.

Порука захвалности принцезе Катарине
Након посете Двору, на адресу Градске организације инвалида рада стигла је порука захвалности коју је упутила принцеза Катарина Карађорђевић.
Најлепше Вам се захваљујем на дивним рукотоворинама које сте ми донели током јучерашњег састанка у Краљевском Двору, и на информацијама о раду Градске организације инвалида рада Шабац. Ваш рад је веома важан за све чланове ове организације.
Молим Вас примите моје најискреније поздрве
С најбољим жељама
Њ. К. В. Принцеза Катарина


- Реализација пројеката из кулуре где смо географском ознаком порекла заштитили наше производе. Једини смо из Србије успели да обезбедимо место на листи нематеријалне културне баштине. Сви наши производи су означени одређеним дизајном, порукама, преводима и у овој години ћемо то што смо урадили и папиролошки обезбедили маркетиншки промовишемо, како би обезбедили и економско оснаживање чланица, жена које су у свој рад уткале део душе. Наглашавам да ми не радимо ништа по свом нахођењу, већ реплике и по орнаментици и флоралним елементима - додаје Мирослава Савковић.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa