Инфо

13. август 2009.13. авг 2009.
ЗАШТО СЕ ТРЕБА БАВИТИ СПОРТОМ

АКТИВНОШЋУ ДО ДОБРЕ ФОРМЕ

Фитнес наводи да верујете у изузетно позитивне ефекте вежбања на тело и дух, као и на побољшање здравственог и друштвеног живота. Може се описати и као стање које је потребно да би изгледали и осећали се најбоље што можете. То је способност да се дневне обавезе обављају лако и са будношћу, са остатком енергије која ће вам бити потребна за обављење других слободних активности. Самим бављењем физичком активношћу, свом организму обезбеђујете да издржи и поднесе одређене стресне ситуације. Фитнес укључује добро функционисање срца, плућа и мускулатуре, а пошто све што радите са телом такође утиче на оно што чините вашим умом, фитнес односно физичка спремност донекле утиче на менталну будност и емотивну стабилност.
Уколико себе можете описати као срећну и задовољну особу, онда вероватно не спадате у оне особе које имају проблема са перцепцијом спорта: за вас спорт представља нешто што подразумева релаксацију кроз активност. То је прави приступ, који доноси резултате, добро расположење, здравље, лепу фигуру, бистар ум и виталност.
Истраживања показују да редовна активност помаже у превенцији депресије код жена и мушкараца свих старосних група. Такође и побољшање расположења које је видљиво после 17 недеља вежбања. Свакодневни умор, нерасположење и низак ниво енергије можете победити редовном спортском активншћу. Ако желите да и у каснијим годинама имате добру меморију и виталност, шетајте бар три пута недељно . Резултати шестомесечне студије која је обухватала мушкарце и жене између 60 и 75 година живота, а који су шетали три пута седмично по сат времена, показали су да је њихова меморија била за 25 посто боља у односу на неактивне истих старосних година...

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa