Инфо

29. март 2012.29. мар 2012.
ЗА “ГЛАС ПОДРИЊА“ ГОВОРИ МИЛАН ДРАЖИЋ ПОМОЋНИК ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

ИНВЕСТИЦИЈЕ НА ПРВОМ МЕСТУ

Од завршетка главног канализационог колектора, преко проширења водоводне мреже до побољшања услова за бављење спортом. Помоћ школама и социјали
Још су масовним изјашњавањем на референдуму грађани Мачве потврдили своју жељу и решеност за изградњу канализационе мреже. Главни канализациони колектор од Саве и Бановог Брода до Огледа је завршен.
- Дужина је негде око 17 километара. На том путу цевовода савладане су бројне препреке и остали су неки технички детаљи па да главни канализациони колектор буде у потпуној функцији. То се ових дана приводи крају и прво ће на њега бити прикључене зграде јавних предузећа у Богатићу, што је и једноставније, акутније али и јефтиније. Следи изградња секундарне мреже, каже на почетку разговора за “Глас Подриња“, заменик председника општине Богатић Милан Дражић.
Настављајући причу о инвестиционим улагањима општине усмереним на брже запошљавање и опште побољшање услова живота грађана Мачве, Дражић наглашава значај завршетка радова на изградњи спортске хале у Богатићу.
- Ова вредна инвестиција спроводи се у две фазе. Финансирање укупне инвестиције, је на бази заједничког учешћа општине и средстава Министарства за спорт и омладину. Из техничких проблема, учешће општине у првој фази биће до 40 одсто и тај посао ( груби радови са кровном конструкцијом) приведен је крају, каже он. Одмах потом следи сређивање тендерске документације и наставак посла у другој фази.
- Сходно пројекту, ова рунда посла требало би да траје 120 календарских дана. Надам се да ће се тога придржавати извођачи радова. Сам објекат биће репрезентативан и нема сумње да ће улепшати овај део вароши. О његовом значају за укупан развој спорта не треба трошити речи, истиче Дражић.
Уз бројне друге инвестиционе активности, које добијају на интензитету овог пролећа, није запостављен ни пројекат водоснабдевања месних заједница Клење и Бадовинци. Вредност је 80 милиона динара. Радиће се фазно уз учешће општине Богатић 20, а Дирекције за воде 80 одсто.
- Општина је обезбедила свој део средстава, а ових дана се очекује да Републичка Дирекција за воде испуни своје обећање, каже Дражић. По овом пројекту почеће и изградња водоводне мреже. У првој фази (постављање цеви, хидранти, потисна станица). Одмах потом следи и друга фаза са прикључењем корисника.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa