Инфо

28. септембар 2023.28. сеп 2023.
Промоција традиције, спортског духа и породичних вредности
ОДРЖАНИ “МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА”

Промоција традиције, спортског духа и породичних вредности

Прошле суботе су у Коцељеви одржани “Михољски сусрети села”, манифестација која се ове године одржава у чак 95 градова и општина. У парку испред општине као и у порти коцељевачког храма одржана су спортска надметања која су окупила велики број такмичара, превасходно деце и младих.

Учесници су одмеравали снаге у бацању камена с рамена, надвлачењу конопца, скоку у даљ, одбојци, малом фудбалу, шаху, надвлачењу клипка и другим дисциплинама.



Такмичењима на спортским борилиштима претходило је званично отварање манифестације и богат културно-уметнички програм, а у вечерњим сатима приређен је концерт народне музике.

Mанифестацијa која је организована у сарадњи локалне самоуправе и Министарства за бригу о селу имала је за циљ окупљање мештана села, очување традиције, подсећање на нека прошла времена и игре, али и подизање свести код младих о значају породичних вредности.



ПОДРШКА СУПЕР ХЕРОЈИМА
У сарадњи са организацијом NURDOR, Црвени крст Коцељева организовао је у оквиру “Михољских сусрета села” продајну изложбу дечјих цртежа и другог промотивног материјала, како би подржао пројекат изградње нове Родитељске куће у Београду за смештај и бригу о деци која су оболела од малигних болести и као подршка њиховим продицама које из целе Србије долазе у главни град због лечења детета.



-Посетиоци су имали прилику да куповином изложених дечјих радова, пристиглих из целе Србије, донирају новац и помогну пројекат ове хуманитарне организације и пошаљу поруку подршке храбрим Суперхеројима да нису сами и да цела земља верује у њихове супермоћи- наводе у Црвеном крсту Коцељева.
В. Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa