Инфо

28. септембар 2023.28. сеп 2023.
Ј. Лукић

Ј. Лукић

ТЕКВОНДО: ТРОФЕЈ ГАЛЕБ

Шабачки високи лет

Велики успех шабачког теквондоа. Нове јуниорске титуле за Јану Лукић и Николу Кљајића и прва сениорска Г1 медаља за Жарка Крајишника у снажној конкуренцији
Јана Лукић, Никола Кљајић и Жарко Крајишник навикли су нас на велика постигнућа већ годинама у назад, а чланица клуба “Летњиковац”, односно чланови клуба “Шабац” серију успеха наставили су на једном од најјачих европских турнира, Трофеју Галеб у Београду.

Јана Лукић (Летњиковац) наступала је у јуниорској конкуренцији и освојила нову златну медаљу. Борила се у категорији где је конкуренцију чинило чак 40 учесника. Пут до титуле водио је кроз чак четири ривалке. Почело је тријумфом над репрезентативком Босне и Херцеговине, потом је у четвртфиналу побеђена репрезентативка Србије, да би у полуфиналу и финалу Јана показала више од представница Хрватске.

Ж. Крајишник


Жарко Крајишник (Шабац), јуниорски европски шампион, иако годинама још у категорији јуниора одлучио се за храбри корак и наступ у сениорској конкуренцији и то категорији до 68 кг која је била најбројнија. Жреб је хтео да први ривал буде стари знанац из Бугарске од кога је претходне године три пута губио, али је овај пут Крајишник био бољи. У другом колу бољи је од члана репрезентације Велике Британије који се иначе такмичи у тежински јачој категорији, да би у четвртфиналу ван свих очекивања победио трећег носиоца, из Хрватске. Једини пораз претрпео је од репрезентативца Мађарске у полуфиналу. Ово је прва сениорска Г1 медаља.

Н. Кљајић


Никола Кљајић (Шабац) савладао је Кипранина, потом првог носиоца, колегу из репрезентације, затим такмичара из Грчке и у финалу још једног борца из Србије за још једно јуниорско злато.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa