Инфо

28. септембар 2023.28. сеп 2023.
Добро дошли на сајам
СУТРА ПОЧИЊЕ 14. ФЕСТИВАЛ ЗИМНИЦЕ У КОЦЕЉЕВИ

Добро дошли на сајам

Ове године 29. и 30. септембар су у календару манифестација Србије резервисани за Фестивал зимнице у Коцељеви. На четрнаестом сајму ће посетиоцима своје производе понудити око 230 излагача од којих је преко 170 прерађивача воћа и поврћа. Међу њима има и нових који долазе први пут.

–Велики број излагача се пријавио, као и претходних година. Имамо нових који долазе из Пријепоља, Бруса, Сомбора, Врбаса, Чачка...Један од најактуелнијих пратећих садржаја који се одржава у суботу јесте такмичење у припремању ловачког гулаша и ту традиционално пристиже велики број екипа. Ове године око 250, што је већ око 2,5 хиљада учесника само у овом делу програма- напомиње Славица Ранковић, председница Организационог одбора Фестивала.

Припреме су већ у завршној фази и у овој вароши сви очекују лепо време и велики број посетилаца. Како кажу, сви су добро дошли.

- Важно је да са собом донесу добро расположење и сигурни смо да ће из наше вароши, са манифестације на коју смо веома поносни, отићи препуни лепих утисака- поручује Ранковић.

БОГАТ И РАЗНОВРСТАН ПРОГРАМ
Осим штандова препуних домаћих, традиционално припремљених производа и гастрономског надметања у припремању ловачког гулаша, посетиоци могу уживати у разноврсном програму.

У петак, након свечаног отварања, добродошлицу посетиоцима ће на свој начин пожелети најмлађи становници ове општине, ђаци и предшколци, у оквиру дечјег програма.

Љубитељи ликовне уметности могу уживати у још једној изложби слика изложених у галерији музеја, док ће читалачка публика имати прилику да се дружи са Јеленом Бачић Алимпић.

На централној бини у поподневним сатима биће одржана још једна смотра дечјег фолклора која ће окупити до десет друштава, док је вече резервисано за рок музику и наступ локалног бенда “Измењени састав”.

Другог дана фестивала, у суботу, дан ће почети весело, обојен костимима у оквиру маскембала у којем ће учествовати око 800 малишана.

У поподневним сатима љубитељи фолклора ће уживати у концерту АКУД “Шпанац” из Београда. Биће то својеврсна увертира у вечерњи концерт Дејана Петровића и Биг Бенда који је на програму од 20 часова.
Весна Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa