Инфо

28. септембар 2023.28. сеп 2023.
Некомплетна сениорска екипа

Некомплетна сениорска екипа

КОШАРКА: ОКК ШАБАЦ

Стварање новог система

Клуб на новом почетку. Резултати сениорских селекција неће бити једино мерило урађеног. Циљ изградња система и унапређење рада целокупног клуба
Омладински кошаркашки клуб „Шабац“ у октобру стартује нову сезону, а као и у претходним очекивања навијача су борба и пласман у виши ранг, како сениорки, тако и сениора. Ипак у клубу истичу да то није императив, већ да је ОКК на новом почетку, те да тек предстоји изградња система из којег ће исходити добри резултати у континуитету, наглашава шеф струке у млађим категоријама и нови тренер првог тима Предраг Мушицки.

-Морамо да створимо систем у организацији целокупног клуба, истовремено и сениорских екипа и млађих категорија. Знам да су очекивања велика, али наше могућности по питању услова и финансија нису велике. Нисмо фаворити и зато не можемо имати сигурност у великим прогнозама. Ипак, ми тренирамо јако и нећемо пропустити прилику уколико се укаже, али уколико не успемо, неће то бити неуспех и неће то бити једино мерило рада. Стварамо базу, подмлађујемо екипу и све то захтева време – истакао је Мушицки.

Сениори ће наступати у Другој регионалној лиги, сениорке у Регионалној лиги, а омасовљене су и млађе категорије. Тренутно у клубу тренира око 250 девојчица и дечака који представљају базу за будућност.

ОКК Шабац – сениорке


-Желимо да сви они клуб осете као своју кућу. Наша обавеза је да им обезбедимо услове, стручне тренере, а у клубу имамо пет лиценцираних тренера и да се сви развијају кроз спорт постајући бољи играчи и људи – нагласила је Јелена Стошић, председник ОКК Шабац и тренер женске сениорске екипе на медијском дану ОКК Шабац где су на теренима „Милован Степандић Степи“ представљене све клупске категорије.

Жеља клуба је повратак вредностима спорта из неког ранијег времена, вредностима које се не завршавају само на терену и резултатима.

-Ми не учимо њих само кошарци, већ желимо да усадимо праве вредности. Неко ће постати кошаркаш, него добар тренер, судија, неко образовани гледалац и то је све у реду. Важно је да схвате значај тимског рада, колектива као важнијег од појединца и значај другарства и подршке – додао је Мушицки.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa