Инфо

18. април 2024.18. апр 2024.
М. Ристић - део мозаика успеха

М. Ристић - део мозаика успеха

КОШАРКА: ОКК ШАБАЦ

Крај из снова

Сениорке следиле пут сениора радујући се титули. Девојке поново у савезном рангу. Обе селекције избориле промоцију. Корак напред и нови изазови
Викенд је за ОКК Шабац имао два слављеничка дана. Сениори су у суботу победом у Бајиној башти комплетирали перфектну сезону без пораза и увеличали свечаност подизања победничког пехара. Истакао се Бајић са седам тројки и укупно 25 поена. Била је ово, испоставило се, трећа, не друга сезоне у којој је Предраг Мушицки водио тим до максималног учинка (07/08 – Летња лига; 12/13 – ПРЛ Запад; 23-24 – ДРЛ Запад).

С. Радовановић – после седам година промоција


Дан касније, девојке комплетирале сјајну сезону за клуб. Пре меча у Лесковцу било је јасно да ОКК Шабац победа води у савезни ранг након пет година, док ће пораз значити још једну сезону у подсавезу. Није било поправног, друге прилике. Успеле су да добро балансирају притисак, контролишу меч и остваре победу која је значила све, оставивши Нишлијке и Нововарошанке разочаране.



-За мене највећи успех у историји нашег клуба. Морали смо кроз три фазе до Друге лиге. Оно што ме чини најпоноснијом што смо успели ослањајући се на свој принцип, ослонца на шабачку децу (Чворић, Милинковић Ђурић, Тркуља), повратка наших некадашњих кошаркашица (Ристић, Веселиновић, Радовановић, Ђукановић) и велику помоћ Грујић Костић и Тодоровић – нагласила је Јелена Стошић.
Раднички, Полет, Ћуприла, Златар, Прибој, Ужице, неки су од ривала Шапца у ПЛ запад, док ће сениорке, између осталих, против: крагујевачког и београдског Радничког, Пролетера, Карабурме, Баскет Чачак...
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa