Инфо

25. април 2024.25. апр 2024.
Мушицки: Снага колектива донела титулу, Фото: "Глас Подриња"

Мушицки: Снага колектива донела титулу, Фото: "Глас Подриња"

КОШАРКА: ПРЕДРАГ МУШИЦКИ, ТРЕНЕР ОКК ШАПЦА

Виши ранг, већи изазови

Време славља је завршено за руководство и стручни штаб. Мисли већ сада на наредној сезони. Виши ранг два пута снажнији. За борбу у врху табеле потребна појачања, минимум четири играча
После седам година играња у четвртом рангу српске кошарке, сениори ОКК Шапца су коначно направили корак напред, пласирали се у виши ранг, Прву регионалну лигу, зачинивши сезону и максималним учинком 18:0. Слављеничко расположење још влада, али иако је до старта нове сезоне пет месеци већ сада се мора склапати тим за вече изазове. Спреман за нови изазов је и тренер Предраг Мушицки.

Шта доноси Прва регионална лига, пре свега квалитативно у односу на досадашњи ранг такмичења?
-Ранг у који смо се пласирали најмање два пута је квалитетнији. Очекују нас екипе са великим амбицијама, дуга путовања, више мечева још једном два степена такмичења, најпре лигашки део, а потом и плеј оф или плеј аут. Поново се преносе бодови, те је сваки меч важан. Биће јача кошарка и морамо ми бити спремни на то.

Пет месеци је дуг период, али је тржиште такво да је неопходно брзо деловати.
-Тим који тренутно имамо реално може да се бори за средину табеле или буде у борби за опстанак у Првој регионалној лиги. За више домете и циљеве, односно борбу за врх потребна су најмање четири играча. Умешност почиње са проналаском потребних карактеристика, а све у складу са финансијским могућностима клуба. Пред нама је дуго лето где морамо бити активни и проницљиви. За све су неопходна средства и то је изазов за руководство. Буџет одлучује да ли нападамо Другу лигу или је циљ стабилизација у Првој регионалној.

Мушицки: Буџет кроји амбиције, Фото: "Глас Подриња"


Амбиције не стају на игрању у Првој регионалној лиги?
-Вратио сам се у жељи да Шабац у перспективи поново има прволигаша. То је дугорочни циљ, али и дуг процес. За такав подухват потребно је деловати на више фронтова. Клуб мора да се развија у свим сегментима, наравно средства су база великих планова.

Шта је било најважније у протеклој сезони што је довело до титуле и максималног учинка?
-Принцип по којем радим је да најпре направим стратегију, а потом следи тактика. Селектовао сам тим и од старта смо радили на јачању хемије екипе. Све похвале и честитке мојим играчима који су изнели сезону на најбољи начин. Радили су вредно, пружали максимум и индивидуалне квалитете претворили у колективну снагу.

Виши ранг значи и за школу ОКК Шапца?
-Примарни циљ је напредак клупске школе и производња кошаркаша. Од наредне сезоне кадети и јуниори имају могућност играња квалификација за Јединствену лигу Србије, план је да и пионири кроз међурегионалну лигу воде битку за државно првенство. У предстојећим данима правимо селекцију за пионире, кадете и јуниоре за све клубове из Шапца и околине у циљу подизања квалитета селекција. Све информације ће ускоро бити доступне на званичним профилима ОКК Шапца (фејсбук и инстаграм) и званичном сајту клуба.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa