Инфо

4. април 2024.4. апр 2024.
Победа до титуле – сениори (фото: ОКК Шабац)

Победа до титуле – сениори (фото: ОКК Шабац)

КОШАРКА: ОКК ШАБАЦ

Четрдесет одлучујућих минута

Две селекције пред успехом. Сениорима победа гарантује титулу. Девојке за реванш Нишу и повратак на врх који значи савезни ранг
Виши ранг је био жеља, сан, потајна амбиција, а сада све стаје, чини се, у 40 минута. Сениорке и сениори играју пред домаћим навијачима дуеле који могу значити коначан успех. Мушка екипа је потпуно надиграла непоражено Севојно, славила 81:65 и добила прилику да пред својим навијачима, победом против истог такмаца, прослави титулу и повратак у Прву регионалну лигу након седам година. У суботу од 19:30 је можда и најважнији меч сениора ОКК Шапца у последњој деценији.

-Ово су најтежи мечеви. Знам да сви очекују победу, али биће све само не лак меч. Тамо су одлучиле ниајансе. Нису они одустали од вишег ранга и долазе да победе. Морамо бити паметни и стрпљиви како би се радовали на крају, надам се уз пуне трибине – рекао је тренер Предраг Мушицки.

Победа приближава пехар (фото: ОКК Шабац)


Дан касније, у недељу, од 17 часова, девојке излазе на паркет у свом мечу одлуке. Нибак Ниш је гост. Победио је Шапчанке претходног викенда у мечу који није личио на спорт, истичу у Шапцу. Сваки тријумф екипе Јелене Стошић враћа овдашњи клуб на врх и чува у њиховим рукама кључ врата вишег ранга.

-У Нишу смо добили три искључујуће техничке грешке, шест укупно, искључена сам и ја. Не памтим тако тенденциозно суђење и грубу игру ривала. Не желимо да узвратимо на тај начин, већ да на паркету, уз ветар у леђа с трибина, покажемо да смо боље и тријумфујемо – наглашава Стошић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa