Инфо

5. октобар 2023.5. окт 2023.
А. Марковић (фото: Д. Д.)

А. Марковић (фото: Д. Д.)

ШОТОКАН КАРАТЕ: ПРВЕНСТВО СВЕТА

Три светска одличја

Четири такмичара три медаље. Два сребра за Андреу, бронза за Ану. Две бронзе измакле за трен. Континуитет успеха
Андреа Марковић, шабачка каратисткиња, чланица екипе Шабац – Фуђими од претходног викенда је двоструки светски вицешампион. У јуниорској конкуренцији Андреа је била друга у борбама појединачна конкуренција (апсолутна категорија), а потом је медаљу истог сјаја заслужила наступом у јуниорском микс тиму репрезентације Србије.

Ана Бојић, бранила је боје свог клуба, града и државе у сениорској конкуренцији, а бронзу је освојила као део микс сенироског тима Србије.

Врло близу бронзи биле су и Анђела Ружић, односно Сара Стошић. Анђели је у кадетским катама недостајало свега 0,2 бода за треће место, док је Сара имала предност у дуелу за медаљу, као део микс тима, међутим услед казне губи дуел и одличје.

А. Бојић (фото: Д. Д.)


Поменуте даме наступале су на Светском шампионату у шотокан каратеу у Грчкој где је репрезентација Србије у укупном пласману заузела четврту позицију у конкуренцији 28 држава. За наступ су их припремали тренери Дејан и Гаврило Дашић.

-Више смо него поносни на наступ наших такмиачрки, али и на континуитет успеха на најјачем такмичењу. Иза сваког успеха је велики труд, рад, пожртвованост и драго нам је када се кроз медаље потврди то. Шабац је град успешних спортиста и поносни смо што и кроз карате доприносимо томе – рекао је Дејан Дашић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa