Инфо

5. октобар 2023.5. окт 2023.
И. Коптсев

И. Коптсев

ВАТЕРПОЛО: ЕВРО КУП

Ријечки великан у Шапцу

Ријечани на новом почетку. Амбициозан пројекат који је добро стартовао. Без улоге фаворита и аутсајдера. Обе екипе желе у четвртфинале, као и Мађари и Немци
Пролетер је био загревање пред старт Евро купа. Још је слављеничка атмосфера владала у редовима Шапчана након успеха у Европи, међутим није то утицало на сигурно освајање бодова у Зрењанину. Рутински тријумф је омогућио да се одмах мисли усмере ка старту групе Ц Евро купа и балканском дербију у првом колу. На Градском базену гостује Приморје.

Група Ц
Групу Ц Евро купа, уз Шабац Елискир и Приморје чине још БВСЦ Жугло из Мађарске и Васпо Хановер. Мађари долазе из можда и најјаче лиге у Европи, у квалифкацијама су били иза Вашаша, браниоца трофеја, док су Немци уложили велика средства и имају велике циљеве у Европи и Немачкој. Шабац је домаћин и у другом колу, мађарском представнику, 19. октобра. Следе потом три узастопна гостовања, а у Шапцу је Евро куп поново 9. децембра када гостује Хановер.


„Приморје“, уз чувену НК Ријеку један од спортски славних брендова овог града. Настао још у доба Аустро-угарске, 1908. године, један је од најстаријих на Балкану. Били су шампиони још Краљевине Југославије, играли финале Купа купова, Купа СФРЈ, једном и освојили трофеј, успели су да прекину доминацију Југа у Хрватској и Јадранској лиги, играли финале Лиге шампиона 2012, међутим средином прошле деценије уследили су финансијски проблеми што се одразило на резултате. Ипак, школа је радила несметано, клуб се опоравио и на новом почетку има велике планове.



У квалификацијама су изборили прво место у групи са свим победама, савладавши при том Раднички и Орадеу, редовне учеснике Лиге шампиона и домаћег ривала Соларис. Једни су од фаворита у групи Ц. Млад тим је појачан Ловром Папарићем, доскорашњим играчем Партизана, потом Дарком Бргуљаном, холандским репрезентативцем Кас те Рилом, у екипи су одлични Чубранић, Бабић. У четири меча Регионалне лиге забележили су једну победу и три пораза.

Шабац Елискир није ни фаворит, ни аутсајдер у овој групи, свакако је једна од најзанимљивијих и када се посматра Лига шампиона и Евро куп. Шабац је успео да победи Приморје пре три сезоне у Регионалној лиги, а наредне две Ријечани су играли у нижем рангу. Претходно лето су се вратили у елиту.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa