Инфо

5. октобар 2023.5. окт 2023.
Мачва у доброј форми

Мачва у доброј форми

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

За бодове на Дунаву

Пробијена дефанзива Јединства. Останак у врху табеле. Наредни рива непредвидљив. После серије пораза изнандио у Вршцу. Мачва фаворит
Планирала је три бода против Слободе Мачва претходног петка, а освојила је један, припремала се да у среду одигра меч против Металца у Горњем Милановцу, али је одложен, но два непланирана исхода нису пореметила Шапчане и уз улогу фаворита на плећима успели су да савладају Јединство Уб на домаћем терену и остану у врху табеле. Млади репрезентативац Нигерије Угиагбе постигао је гол одлуке на старту другог полувремена.

Мачва – Јединство (Уб) 1:0 (0:0)
Стадион Мачве. Гледалаца: 1.000. Гл. судија: М. Делибашић (Врбас); помоћници: Лалуја (Вршац) и Шајин (Црвенка). Стрелац: Уигабе у 47. минуту. Жути картони: Новаковић, Јовановић, Уигабе, Сладојевић, Радуновић (Мачва).
МАЧВА: Гочманац, Јовановић, Ристивојевић, Сладојевић, Савковић, Враштановић (Јевтић), Мијаиловић (Марковић), Новаковић, Пеаце (Димитријевић), Радуновић, Угиагбе.
ЈЕДИНСТВО: Јовановић, Богдановић, Станојевић (Милановић), Миладиновић (Адамовић), Додеровиц, Андрић, Рајовић (Владисављевић), Радовановић, Зубаиру, Димитрић (Денић), Карикари (Кхамис).


Следи гостовање у Београду, клубу велике традиције, новобеоградском Радничком. Некадашњи „Мајстори са Дунава“ далеко су од славе финалисте Купа СФРЈ педесетих година, али су претходне сезоне били у плеј офу, а у овој иако подмлађени имају сличан циљ. Имали су низ од четири пораза, но претходног викенда су све изненадили победом у Вршцу.

-Најважнији добитак ове сезоне у односу на претходну је што смо смањили осцилације у игри. Још пропуштамо неке изгледне прилике, али сада успевамо да ривала држимо далеко од гола читав меч и онда је и бодовни салдо бољи. Тек је четвртина првенства и циљ је да задржимо овакава приступ, да онај ко је на терену да све од себе за дрес Мачве, да сачувамо самопоуздање и мислимо само о првом наредном ривалу – рекао је тренер Иван Куртушић.

Прилика за ново славље у Београду


Најбољи играч Београђана је Ђокић и најбољи стрелац. Одбрана је јачи део тима, у односу на сезону раније велики број играча је напустио екипу, много је и новајлија и тим се још уиграва. Досадашњи ток сезоне показује да је Мачва фаворит. Претходне сезоне је Мачва два пута победила Београђане, као и у припремном мечу.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa