Инфо

5. април 2012.5. апр 2012.
АУСТРАЛИЈА КАКВУ НЕ ЗНАМО

АБОРИЏИНИ И ЊИХОВО ВРЕМЕ СНОВА

Абориџинска легенда каже да су некада постојала бића са особинама биљака и животиња. Непрестано кружећи васионом, спуштала су се на одређено место и стварала земљу, биљке, животиње, дрвеће... Абориџини сматрају да је тако настао свет ““ негирају богове, храмове, цркве. За њих постоји само једна-једина светиња са којом су у исконској вези. Природа!
Кажу да је пре 50.000 година насељен пети континент. Долазећи морем из Југоисточне Азије, Папуе, и индонежанских острва, староседеоци су се настанили на негостољубивом тлу. Откривајући многе јестиве и лековите биљке, учили су вештине преживљавања у суровим условима. Разумели су природу и настојали да је ничим не повреде.То је било њихово “Време Снова“.
Пре доласка Европљана Абориџини нису знали за писмо. Сва своја сазнања преносили су цртежом. Пећине су представљале прва училишта - само за дечаке! Старији су учили младе законима природе, лова, магији и вештини преживљавања. Морали су познавати предео, знати где су пећине са слепим мишевима, стене са змијама и гуштерима, где се скривају кенгури и птице...
Па где су ти људи? Не видесмо ни село ни колибу, ни дете.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa